Не пропусти: Єврейські дні у Львівській Ратуші (фото)

11/07/2016     Автор: Катерина Гук
Не пропусти: Єврейські дні у Львівській Ратуші (фото)

Лекційно-дискусійна програма про польську, українську та єврейську культури Львову

Європа у ХХ столітті — це історія радикальних змін: територій, кордонів, ідей, ідеологій, людей. Особливо це стосується Центральної та Східної Європи, місця співжиття і взаємодії, конфлікту і "затирання" різноманіття – етнічного, релігійного, мовного. Це території, які були місцем великих політичних і соціальних експериментів, що означали і реалізовувалися через виселення, переселення, репресії, етнічні чистки і Голокост, повідомляє Корупція.Стар

Також це та частина Європи, яку історики окреслили як "перетин", "не-місце", "пограниччя", "криваві землі", де реалізовувалася велика політика, скоювалися великі злочини і мешкали сусіди. Саме тут важливо теж бачити численні міста, які є просторами та середовищами продукуванням та продуктом динамічних, амбітних і знаних осередків різних культур, а також культури співжиття, конкуренції та оспорення.

У випадку Львова, йдеться насамперед про польську, українську та єврейську культури. І саме тому у центі цього міста так важливо дискутувати та думати про те, як писати і говорити про таке складне минуле? Як пере/осмислити те, що сталося і яке це має значення для вибудовування в суспільстві діалогу про минуле, але також бачень майбутнього?

Єврейські дні в Ратуші