Зіркові скандали
3

«Це неприпустимо»: міністр культури Євген Нищук висловився про скандал довкола Нацвідбору на Євробачення

23/02/2019     Автор: Яна Романська
«Це неприпустимо»: міністр культури Євген Нищук висловився про скандал довкола Нацвідбору на Євробачення

На пісенному конкурсі "Євробачення" Україну не можуть представляти виконавці, які не усвідомлюють, що Російська Федерація злочинно анексувала Кримський півострів 5 років тому.

Люди мистецтва, перебуваючи на видноті, а тим паче – представляючи Україну на великих міжнародних конкурсах, мають залишатися свідомими громадянами України, вважає міністр культури України Євген Нищук.

На своїй Facebook-сторінці чиновник зізнався, що є прихильником зовсім іншої музики, проте не міг залишатися осторонь того резонансу, який виник навколо цьогорічних фіналістів Нацвідбору на Євробачення-2019.

Прикро, що на п’ятий рік відкритої збройної агресії РФ проти України, залишилась частина людей, а надто артистів, які не усвідомлюють, що український Крим злочинно анексовано рівно 5 років тому, не усвідомлюють, що тисячі наших Героїв гинуть на Донбасі саме за цілісність нашої держави! Тому неприпустимо, щоб такі артисти представляли Україну, – наголосив Нищук.

Варто зазначити, що такої ж думки дотримується віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко. На його думку, не можна закривати очі також на те, що артист, який представляє Україну на міжнародних конкурсах, їздить на гастролі до країни-агресора Росії. Кириленко певен: це – загроза інформаційній безпеці нашої держави.

Що відомо про скандал із гуртом ANNA MARIA на Нацвідборі на Євробачення? 

Скандал викликав ефір із учасницями групи, сестрами Опанасюк, які виступають під ім'ям ANNA MARIA на одному з українських телеканалів. Вони відмовлялися відповідати на запитання про агресію Росії в Україні, а Крим назвали "нашим". Також вони сказали, що Україна просто втратила півострів.