Новини про зірок
Подобається

На 78 році життя померла відома радянська актриса кіно Наталія Крачковська

03/03/2016     Автор: Ігор Нагорний
На 78 році життя померла відома радянська актриса кіно Наталія Крачковська

image132514

Заслужена артистка Росії Наталія Крачковська померла сьогодні в лікарні Москви, передає Корупція.Стар

77-річну актрису госпіталізували зі скаргами на біль в серці 29 лютого з діагнозом: інфаркт міокарда.
Останні роки актриса пересувалася на інвалідному візку, але при цьому продовжувала театральну діяльність.

За 40 років кар'єри Наталя Крачковська знялася більш ніж в 70 фільмах. Зазвичай вона грала другорядні, але яскраві і запам'ятовучі ролі. Роботу в кіно почала з трагічної події — юна Крачковська потрапила під машину і тимчасово втратила зір. Лікарі заборонили їй вчитися, і тоді вона пішла в кіно — спершу грала в масовці, а потім в епізодах.

Зіграні нею персонажі настільки були яскравими і харизматичними, що запам'яталися і полюбилися глядачеві.

У дитинстві Наталя була худенькою, як і багато післявоєнних хлопчиків й дівчат. Бабуся Наташі Рая по батьківській лінії, що жила в Тбілісі, побачивши в віці 12 років свою худу внучку, прийняла цілком логічне рішення: відгодувати. А поїсти Наташа любила. Дуже скоро майбутня актриса стрімко стала набирати вагу, перетворившись в ту пампушку, якою її знають всі досі. Однак Наташа ніколи не відчувала комплексів з приводу своєї зайвої ваги, була дуже впевненою в собі і зі шкільної лави привертала до себе шанувальників, яких у неї завжди було дуже багато.

Творчий успіх прийшов до акторки після ролі мадам Грицацуєвої в комедії Леоніда Гайдая «12 стільців». Любили глядачі її і за роботу у фільмах «Покровські ворота», «Іван Васильович змінює професію», «Не може бути» та інших.

Коли Гайдай працював над фільмом «12 стільців» і шукав актрису на роль мадам Грицацуєвої, на цю роль претендували Галина Волчек, Нонна Мордюкова. Ні та, ні інша Гайдая не влаштовували, і тоді Крачковський привів на зйомки Наталю. Побачивши її, Гайдай вигукнув: «Ось вона,« мрія поета! ».

В кінці 2001 року вона відкрила дитячу студію «Школу акторської майстерності Наталії Крачковської» і до 2013 року працювала в декількох театрах.

Кінокритики назвали Наталку «королевою комічного епізоду».