Новини про зірок
Подобається

«Перед смертю кричала і кликала на допомогу …»: Померла зірка фільму «Любов і голуби» Ніна Дорошина

21/04/2018     Автор: Ігор Нагорний
«Перед смертю кричала і кликала на допомогу …»: Померла зірка фільму «Любов і голуби» Ніна Дорошина

21 квітня в віці 83 років померла актриса Ніна Дорошина, добре відома за роллю Надюхи в знаменитому фільмі "Любов і голуби", передає Корупція.Стар.

Вже названа причина смерті. Актриса померла через хворобу системи кровообігу.

Подробиці останніх хвилин життя зірки комедії "Любов і голуби" розповіли сусіди. Вранці 21 квітня вони почули крики, що доносилися з квартири Дорошиної.

Популярне: "Зовсім немає білизни": Співачка Гайтана показала шанувальникам ніжний образ

Актриса кликала на допомогу. Двері в її квартиру було відкрито, коли сусід зайшов, то побачив, що Дорошина тримається за серце і важко дихає. Чоловік викликав швидку, пише телеграм-канал Mash. Незважаючи на те, що лікарі приїхали на виклик швидко, врятувати актрису не вдалося. Серце всенародної улюблениці зупинилося о 10:55.

Останнім часом Дорошина погано себе почувала. Протягом місяця актриса кілька разів зверталися до медиків, лежала в лікарні. Вчора, 20 квітня, Ніну Дорошину мучили болі в серці, вона знову подзвонила в швидку, але від госпіталізації відмовилася, заявивши, що буде лікуватися вдома.

Біографія

Актриса театру і кіно, народна артистка Росії Ніна Михайлівна Дорошина народилася 3 грудня 1934 року в Лосіноострівську (тепер територія Москви). Під час навчання в школі вона займалася в театральному гуртку, потім в театральному колективі Клубу залізничників, яким керувала актриса Камерного театру Марія Львівська.

У 1956 році Дорошина закінчила Театральне училище імені Щукіна (курс Бориса Захави і Віри Львової). У 1956-1959 роках працювала в Театрі-студії кіноактора (при кіностудії "Мосфільм").

У 1959 році Ніна Дорошина була прийнята в трупу московського театру "Современник" і стала однією з провідних його актрис. В її репертуарі були самі різнопланові ролі. Серед них — місіс Куіклі в "Віндзорські Насмішниці" Вільяма Шекспіра, Фіса в "Крутому маршруті" Євгенії Гінзбург, Інна в "Мурлін Мурло" Миколи Коляди, мадам Жорж в "Чотирьох рядках для дебютантки" Жана Ануя, Вона в "Заєць love story" Миколи Коляди.

У кіно Ніна Дорошина дебютувала в 1955 році будучи студенткою Щукінського училища. Вона зіграла роль Неллі в мелодрамі Михайла Калатозова "Перший ешелон". Потім актриса знялася у фільмах "Божевільний день" (1956), "Людина народилася" (1956), "Люди на мосту" (1959), "Артист з Коханівки" (1961), "Перший тролейбус" (1963), "Лушка" (1964), "Будується міст" (1965), "За все у відповіді" (1972), "За сімейними обставинами" (1977) та ін.

При цьому Дорошина майже ніколи не грала головних героїнь, проте її другорядні персонажі завжди були наповнені життям і енергетикою.

До початку 1980-х років Ніна Дорошина все рідше стала зніматися в кіно, повністю зосередившись на роботі в театрі. Режисер Володимир Меньшов, який побачив її в спектаклі "Любов і голуби", вирішив зняти по спектаклю фільм, і на головну роль запросив Дорошину.

Після неймовірного успіху картини "Любов і голуби" (1984) Дорошина знову відійшла від кіно і виступала на сцені театру "Современник".

З 1981 року Ніна Дорошина викладала в Театральному інституті імені Щукіна, була професором кафедри майстерності актора.

Ніна Дорошина — Народна артистка РРФСР (1985). У квітні 2006 року вона була нагороджена орденом Пошани, в 2010 році — орденом Дружби.

У 2007 році Ніна Дорошина стала лауреатом премії "Жіноче обличчя року" за роль у виставі "Заєць love story" і володаркою Золотої зірки I ступеня в номінації "За професіоналізм", присудженої фондом "Громадська нагорода".

Актриса була заміжня два рази. Першим її чоловіком в 1963 році став Олег Даль, але шлюб незабаром розпався. Другий чоловік — Володимир Тишков, шлюб з яким тривав близько 20 років, аж до смерті Тишкова в 2004 році.