Новини про зірок
Подобається

Ольга Фреймут допомогла новонародженим (ФОТО)

14/12/2016     Автор: Ігор Нагорний
Ольга Фреймут допомогла новонародженим (ФОТО)

Вчора в проекті "Новий інспектор Фреймут. Міста" на "1+1" Ольга Фреймут разом з командою експертів і таємних агентів перевірила місто Черкаси, передає Корупція.Стар

Телеведучу вразили історії молодих мам, які втратили немовлят у пологовому будинку №2 через недбалість і байдужість лікарів. Слід зазначити, що в сумнозвісному медичному закладі з 2013 року вдвічі збільшився рівень смертності серед новонароджених. Ольга Фреймут разом з потерпілою зустрілася з головним лікарем і задала йому відверті питання з приводу роботи його колективу. Телеведуча вручила лікарю чорну табличку "Ганьба міста".

740770_1_w_590

Після інспекції мер Черкас Бондаренко Анатолій Васильович оголосив догану головному лікарю пологових будинків Володимиру Зеленьку за допущення прорахунків в роботі, факти порушення санітарно-гігієнічних вимог та ріст показників смертності немовлят.

Крім того, Міська рада виділила кошти на обладнання для надання невідкладної допомоги новонародженим.

"Ми оголошуємо міжнародний тендер на 5 млн 982 тис грн. Я б хотів, щоб у Черкасах не було таких випадків, коли помирають новонароджені діти", — сказав міський голова.

Загалом, телеведуча та її команда оцінили Черкаси в 6 балів з 10 можливих. Таким чином, місто поділило звання лідера рейтингу проекту з Чернівцями. За критеріями "еліта" та "освіта" місто отримало максимальні 2 бали, за "їжу" та "безпеку" — по 1 балу, а ось медицина була оцінена в 0 балів. Черкаси справили на Ольгу Фреймут гарне враження, незважаючи на виявлені проблеми. Поміж іншим, телеведуча зазначила, що місто більш ніж наполовину забезпечує власті потреби з місцевого бюджету.