LIFESTYLE
1

Які дивани зараз перебувають у тренді?

24/01/2022     Автор: Яна Романська
Які дивани зараз перебувають у тренді?

Обираючи диван у вітальню, передпокій, кухню, дитячу чи спальну кімнату, хочеться зупинити вибір на універсальній моделі. Дизайн — це те, що з часом змінюється, а деякі риси зовсім виходять із моди. В результаті цього меблі стають застарілими та формують інше сприйняття стилю кімнати. Переглядаючи асортимент сайту https://ddn.ua/ua/suchasni.html, можна відшукати та купити стильний диван, що буде залишатися таким багато років.

Які дивани є універсальними?

Зазвичай універсальність — основний показник збереження актуальності м’яких меблів протягом багатьох років. Це пов’язано з тим, що зовнішність формує стиль кімнати — лише потім до уваги беруться габарити, механізм розкладання та якість збірки. Але як обрати хороший та універсальний диван для повсякденного використання?

Кольорова палітра та принт

Дизайнери рекомендують уникати тимчасових трендів:

  • яскравих кольорів, що лише у цьому сезоні стали популярними;

  • тимчасових принтів, що лише зараз набули попит: рослини, візерунки, образи тварин та конкретних об’єктів.

Якщо ви не плануєте міняти диван найближчі декілька років — дизайнери рекомендують обирати класику. Однотонна стримана кольорова палітра або звичайний візерунок без масивних акцентів будуть завжди в моді. Більш агресивні та яскраві варіанти досить швидко втрачають актуальність та потребують доповнення.

Розмір

Перед купівлею м’якої частини важливо заздалегідь виділити місце під майбутній монтаж. Це дозволить добре підібрати габарити, щоб диван вдало став у підібране місце. Якщо ж м’яка частина буде виступати в ролі повноцінного спального місця — робіть акцент на користувачах. В положенні лежачи ноги не мають звисати — лише так ви зможете досягти високої якості відпочинку без болю в спині та поганого самопочуття.

Розміщення у просторі

Зазвичай користувачі обирають прямі дивани, які встановлюють біля стіни або ближче до центральної частини кімнати. Така форма дозволяє отримати зручне місце для відпочинку та сну, як і в приміщенні залишається багато вільного простору. Але бувають моменти, коли прямий диван не пасує інтер’єру чи для нього не залишилось місця. В таких випадках на допомогу приходять модульні рішення, де м’яка частина — незалежні елементи. Їх можна встановлювати по-різному — все залежить від уподобань користувача.

Ще одним цікавим варіантом розміщення є «Г» або «П» форма дивану. Така варіація добре пасує просторим кімнатам, оскільки забезпечує комфортну зону для відпочинку. Своєю чергою кутові моделі заповнюють вільний кут, що дозволяє раціонально використовувати вільний простір. Яку б модель дивану ви не розглядали — заздалегідь плануйте її розміщення та використання. Так у вас буде сформоване уявлення про те, якою має бути м’яка частина в вашій оселі.