Без категорії
Подобається

7 правил люксового дизайну інтер’єра

18/11/2020     Автор: Яна Романська
7 правил люксового дизайну інтер’єра

Люксовий дизайн інтер’єру — це не тільки елітні меблі, дорога обробка та коштовні матеріали. Це абсолютно інший підхід до дизайну — ексклюзивні рішення, робота висококласних спеціалістів, індивідуальний підхід до кожного клієнта. Сучасні технології та можливості дозволяють своїми скромними силами досягти необхідного ефекту — створити комфортний люксовий дизайн. В статті ділимося із золотими правилами дизайну інтер’єра преміум класу.

Ідеальне планування

Якщо в звичайному інтер’єрі питання планування закінчуються переносом однієї стіни або іншим розташуванням меблів, то в інтер’єрі люкс класу, перш за все, враховуються побажання замовника. Дизайнер повинен детально продумати всі можливі ситуації в житті хазяїв будинку, врахувати всі можливі пересування та зробити їх максимально комфортними. Наприклад, чи можливо після купання в басейні непомітно потрапити у спальню, щоб вийти у вітальню вже ошатною та із зачіскою?

Автоматизовані системи

В інтер’єрному дизайні люкс, розкіш — це, перш за все, якість і багатофункціональність. Люди активно придбають речі smart — «розумні речі», з якими автоматизований побут стає розкішшю. Просте управління кліматом, світлом і жалюзі, підлога із підігрівом — все це застосовується в інтер’єрах люкс, маючи естетичний вигляд і гармонійно вписуючись у дизайн. Система оснащується єдиним пультом і може управлятися дистанційно. Таким чином, ви завжди будете в курсі роботи систем життєзабезпечення, навіть коли ви знаходитесь далеко від дому.

Сміливі поєднання

Незвична суміш ар-деко, ампіра та вікторіанського стилю — розповсюджена деталь елітних інтер’єрів. Громіздкі обивки, золото, дзеркала, міжкімнатні двері — голосно заявляють про респектабельність інтер’єру класу люкс. Комусь він може здатися трохи перевантаженим, але естетика, яка панує в такому просторі, говорить про інше.

Меблі — головний атрибут стилю

Меблі в дизайні люкс інтер’єру має свій образ, а тому має бути не тільки якісною, але й оригінальною. Розкіш задають антикварні або ж індивідуально розроблені меблі, предмети декору, виготовлені із врахуванням всіх тенденцій. Сьогодні виробники меблів випускають рімейки витворів великих творців. Такі меблі особливо цінуються як справжній витвір мистецтва, коштують дуже дорого і якнайкраще відображають стиль лакшері в інтер’єрі.

Дзеркальні поверхні

Самотнє дзеркало на стіні — це старомодно і нудно, адже в тренді — дзеркальна обробка стін і меблевих фасадів, складні композиції та елементи. Люстра, вазони, дзеркальні шафи, скляний стіл — всі елементи характерні для інтер’єру класу люкс. Окрім цього, дзеркальні поверхні не тільки є естетичною складовою, але і практичною — вони додають світла і візуально збільшують приміщення.

Люкс-якість — не означає коштовні речі і матеріали, адже розкіш — це, насамперед, комфорт і максимальна зручність простору.