Без категорії
Подобається

Щойно! Кравчук вийшов з ОП. Термінова заява — рішення прийнято. Зеленський сказав це йому

30/07/2020     Автор: Яна Романська
Щойно! Кравчук вийшов з ОП. Термінова заява — рішення прийнято. Зеленський сказав це йому

Леонід Кравчук буде очолювати українську делегацію в ТКГ в Мінську по Донбасу.

Президент України Володимир Зеленський розглядав кілька кандидатур на посаду представника Києва в тристоронніх контактній групі з врегулювання в Донбасі.

 

У числі кандидатів глава держави назвав екс-президента країни Леоніда Кравчука, а також віце-прем’єра України Олексія Рєзнікова. Зеленський обіцяв визначитися в найближчі дні.

29 липня перший Президент України заявив: «Поки офіційної пропозиції нічого не отримував. Наскільки мені відомо, у четвер в офісі президента буде зустріч. Я здогадуюся, що буде розмова навколо цього питання. Є момент спадкоємності — до цього українську делегацію представляв колишній президент Кучма, звичайно, хотілося б, напевно, не знижувати рівень. Але рішення за президентом «.

 

З приводу можливого призначення главою ТКГ Рєзнікова Кравчук висловився так:

 

«Резніков — дуже підготовлена ​​людина, він знайомий з питанням, добре знає ситуацію. Якщо буде призначений Резніков, я заявляю, що це гідна кандидатура. Якщо мені запропонують, то я буду аналізувати. Мінська група не є самостійною, вона не приймає рішення широкого масштабу . Її головні завдання — виконувати завдання, прийняті нормандської четвіркою — лідерами чотирьох країн. Потрібно не просто вести дискусію, а вносить пропозиції та механізми, як можна встановити мир в регіоні ».

 

Вже після свого офіційного призначення на посаду Леонід Кравчук сказав:

 

«Я вже в своєму житті щось бачив і пройшов. Але час для відпочинку не прийшло. Я прийняв рішення, якщо я зможу, а я хочу цього, щось зробити, щоб прискорити світ на Донбасі. Я буду це робити до останнього подиху. Тому я і погодився «.

 

Раніше делегацію України в контактній групі очолював інший колишній президент, Леонід Кучма. Він покинув делегацію, пославшись на вік: в серпні йому виповнюється 82 роки. Варто відзначити, що Кравчуку зараз 86 років.