Без категорії
Подобається

«Ми будемо примушувати їх укладати контракти!» Міністр Степанов зробив гучну заяву

28/07/2020     Автор: Яна Романська
«Ми будемо примушувати їх укладати контракти!» Міністр Степанов зробив гучну заяву

Національна служба охорони здоров’я України (НСЗУ) ще не уклала договори про підвищення тарифів на екстрене медичне обслуговування з медичними закладами, що блокує збільшення зарплат для лікарів.

Про це заявив глава Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу у вівторок, 28 липня.

 

За його словами, беручи до уваги той факт, що з 1 липня Міністерство охорони здоров’я досягло збільшення фінансування екстреної медичної допомоги на 40% — це неприпустимо. У зв’язку з цим міністр видав наказ виправити ситуацію протягом одного тижня.

 

«Цього року за підтримки президента уряд ухвалив рішення про збільшення фінансування екстреної медичної допомоги на 40%. Це збільшення відбувається з 1 липня до кінця року. У той же час, були деякі проблеми з NHS. На сьогоднішній день установа не заключила ще жодного договору. Вони вважають, що припустимо придумати виправдання і не укладати контракти і годувати «сніданками» — кажуть: «завтра ми зробимо все». Я думаю, що протягом наступного тижня ми будемо примушувати їх укладати контракти і перерахувати підвищені тарифи екстреної медичної допомоги. Вони потребують цих коштів», — сказав Степанов.

 

Як він зазначив, щороку працівники екстрених медичних служб виїжджають на 6, 9 мільйонів викликів. У той же час, вони часто працюють в умовах, далеких від ідеальних і на застарілих машинах швидкої допомоги.

 

«Багато будівель повинні бути перероблений або переміщені. Те ж саме стосується машин швидкої допомоги. 1807 машин потребують заміни. У цьому році ми закупимо близько 380-400 автомобілів. Це буде клас B і С. розподіл по регіону буде відбуватися за об’єктивним критерієм» , — обіцяв Максим Степанов.

 

«Будуть відповідні доплати, кошти знайдено. Лікарям збільшать оплату в середньому на 3560 грн, середньому медичному персоналу – на 2500 грн, а молодшому — на 1250 грн. Це стосується і до медиків екстреної медицини медики також», — резюмував Максим Степанов.