Зіркові скандали
Подобається

«Краще взагалі нікому туди не їхати»: участь України на «Євробаченні» може опинитись під загрозою

19/02/2019     Автор: Яна Романська
«Краще взагалі нікому туди не їхати»: участь України на «Євробаченні» може опинитись під загрозою

В уряді вважають, що на Євробачення-2019 не можна допускати українських артистів, які гастролюють з концертами в РФ.

Таку заяву зробив віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко у своєму Twitter.

«Якщо на «Євробачення» від України поїдуть ті, хто гастролює в Росії, та ще й демонстративно намір це робити і надалі, то краще взагалі нікому туди не їхати» — написав Кириленко.

Він підкреслив, що тоді «не треба буде витрачати час на пояснення, що насправді між Україною і РФ не дружба і гастролі, а агресія, анексія і окупація!».

Конкретних імен чиновник не назвав. Але мова може йти про фаворитки нацвідбору, співачку MARUV (псевдонім Анни Корсун), або про групу YUKO, яка вийшла в фінал з третього місця.

До слова, Анна Корсун анонсувала кілька виступів в Росії, пояснивши це тим, що «кожен вибирає по-своєму, як нести мир». За словами артистки, якщо хтось береться за зброю, то вона вважає за краще музику.

А солістка групи YUKO Юлія Юріна зізналася, що недавно повернулася з гастролей в Росії і є громадянкою РФ. Хоча останні 7 років живе в Україні, і недавно отримала тут вид на проживання.

Багато коментаторів Twitter вороже сприйняли висловлювання віце-прем'єра:

«Думаєте, по Україні багато поїздиш з гастролями? Тим більше, конкурс пісні Євробачення більше за мир, а не війну »,« Коли держава буде оплачувати такі поїздки, тоді воно матиме право так говорити, а поки поїздку оплачує артист, то, мабуть, варто державі не втручатися в питання конкурсу! » , «Якщо Вам не подобається вибір громадян України, то скасовувати відбір і перетворюючись в диктатуру призначайте представника як роблять в Раші».

Нагадаємо, фінал нацвідбору на Євробачення відбудеться в Києві вже в найближчу суботу, 23 лютого.

За право представляти Україну на пісенному конкурсі в Тель-Авіві боротимуться шестеро учасників (перераховані в порядку виступів): Freedom Jazz, YUKO, MARUV, Brunettes Shoot Blondes, KAZKA та ANNA MARIA.