Щасливого Святого Валентина: добірка найкращих фільмів до дня закоханих

13/02/2019     Автор: Ігор Нагорний
Щасливого Святого Валентина: добірка найкращих фільмів до дня закоханих

Happy Valentine’s Day: добірка фільмів до 14 лютого.

Якщо грошей на поїздку 14 лютого в Париж в кишенях немає, а чарівної і романтичної казки все одно хочеться, радимо використати магію світового кінематографу для відтворення атмосфери цього найромантичнішого свята в році.

До вашої уваги ми знайшли найкращі фільми про кохання, ніжність та пристрасть.

"Чотири весілля й один похорон". 
Це чудова романтична комедія британського кінематографу. Картина Майка Ньюелла отримала дві номінації на премію Оскар і цілу низку дрібніших нагород.
У фільми описуються пригоди компанії друзів з точки зору постійно збентеженого і не завжди адекватного англійця Чарльза. У нього з’являються почуття до красивої дівчини Керрі з Америки, з якою він завжди зустрічається то на похоронах, то на весіллях.

"Сніданок у Тіффані". 
Комедія, де роль жінки, яка мріє про багатого чоловіка, свободу і прикраси від Тіффані, зіграла неймовірна акторка Одрі Хепберн. У її сусіда-письменника, який живе на гроші від багатої коханки, прокидаються до неї почуття, але героїня їх вперто ігнорує. Утім, життя дуже скоро змушує її лоб у лоб зіткнутися з цією любов’ю! Справжня захоплююча пристрасть!

"Коли Гаррі зустрів Саллі"
В фільмі йдеться про нерозлучних друзів – Саллі і Гаррі. Вони знайомі практично все життя, але їхня дружба знаходиться під загрозою. Молодих людей мучить питання про те, чи не спробувати їм стати кимось більше, ніж просто друзями?

"Римські канікули"
Романтична комедія, в якій роль принцеси Анни, знову ж таки зіграла легендарна Одрі Хепберн. Молода принцеса з невідомої держави в Європі відвідує Рим. Її графік розписаний похвилинно, але дівчина вирішує втекти і стикається з проблемами простих смертних, про існування яких раніше навіть не здогадувалась! Щоправда, серед цієї метушні їй таки вдається знайти любов всього життя.

"Вічне сяйво чистого розуму"
Драма Мішеля Гондрі, сценарій – Чарлі Кауфмана. Фільм отримав Оскар і є одним з найкращих за версією IMDb.
Події відбуваються у світі, де є машина, що видаляє з пам’яті будь-які непотрібні спогади. Нею скористалася безтурботна Клементина, коли в неї в стосунках з Джоелем почалися проблеми. Ображений герой вирішив помститися дівчині тим же способом, але його підсвідомість не дозволяє стерти спогади про кохану. Справжня захоплююча історія з неймовірною грою Джима Керрі та Кейт Вінслет.

Отож, обирайте один з перерахованих варіантів і насолоджуйтесь атмосферою свята!