Пішов з життя знаменитий російський актор, зірка фільмів «Золоте теля» і «Любов і голуби»

08/02/2019     Автор: Яна Романська
Пішов з життя знаменитий російський актор, зірка фільмів «Золоте теля» і «Любов і голуби»

Народний артист РРФСР Сергій Юрський помер в п'ятницю, 8 лютого, на 84-му році життя.

Про смерть актора сьогодні повідомила прес-служба театру Мосради.

Поки невідомі подробиці смерті артиста. В кінці грудня його госпіталізували, але ЗМІ писали про профілактичне лікування.

Сергій Юрський народився в 1935 році в Ленінграді. Під час навчання на юридичному факультеті Ленінградського університету почав брати участь в постановках Театру-студії ЛДУ. Після 3-го курсу вирішив продовжити навчання в Ленінградському театральному інституті імені Островського. Обдарованого студента-другокурсника майже відразу запросили працювати до Великого драматично театру імені Горького.

Широку популярність Юрському принесла роль Викниксора у фільмі Геннадія Полоки «Республіка ШКІД» (1966) і Остапа Бендера в "Золотому теляті" (1968).

У 1978 році Сергій Юрський переїхав до Москви, де став актором, а згодом режисером Театру імені Мосради. З цього періоду став активно зніматися в кіно. Запам'ятовуються його роботи в фільмах «Любов і голуби» і «Місце зустрічі змінити не можна».

У 2010 році Юрський отримав премію Уряду Росії в галузі культури за художньо-анімаційний фільм «Півтори кімнати, або сентиментальна подорож на батьківщину». У 2018 році став володарем нагрудного знака Міністерства культури «За внесок в російську культуру».