Зіркові скандали
1

«Це абсурдна ситуація»: На відомий український гурт «Антитіла» подали до суду

20/01/2019     Автор: Яна Романська
«Це абсурдна ситуація»: На відомий український гурт «Антитіла» подали до суду

На популярну музичну групу «Антитіла» подали до суду. Музикантів звинуватили у використанні особливої ​​тональності в композиціях.

Про це група «Антитіла» повідомила на своєму офіційному акаунті в Інстаграм.

Музиканти розповіли, що претензію їм висунув підприємець з Луцька — Сергій Лапковський. Він вимагає від гурту понад 1 млн гривень. На думку Лапковського, «Антитіла» не врахували, що використовували в своїх піснях запатентований ним спосіб настройки параметрів музкомпозиції. Повістки в суд вже отримали Тарас Тополя, Сергій Вусик, а також Максим Сиволап.

Музиканти назвали майбутній судовий розгляд абсурдом. На їхню думку, шахраям вдалося отримати патент на те, що давно існувало.
«Мова йде про заборону використовувати деякі тональності і темпи в своїх піснях», — заявили представники групи. Артисти порівняли це з забороною художнику використовувати в своїх малюнках горизонтальні червоні лінії, а вимога використовувати тільки сині.

Подібних судових розглядів поки не існувало, адже практично Лапковському видали патент не на винахід, а на теорію. Група «Антитіла» впевнена, що позивач має намір створити прецедент, щоб він і його спільники могли наживатися на музикантах.

Підготовче судове засідання заплановане на 23 січня. Воно відбудеться в Подільському районному суді Києва.

 
 
 

 

 
 
 
 

 
 

 
 
 

На Антитіла подали до суду за використання нот і тональності у піснях (➡️гортай ) Абсурдний позов віщує стати резонансним. Поки Антитіла готуються до прем’єри відеороботи «Вірила» на їхній творчості вирішила збагатитися група шахраїв на чолі з Лапковським С.О. Сергій Лапковський висунув претензію гурту «Антитіла», що нібито вони, під час створення своїх композицій, використали його патент на корисну модель №74516 «Спосіб налаштування параметрів музичної композиції». Автори пісень гурту Тарас Тополя, Сергій Вусик та Максим Сиволап отримали повістки до суду. Ціна позову: 1 018 692, 64 грн. Абсурдність ситуації полягає в тому, що користуючись недосконалістю законодавчої бази, яка регулює роботу органів дозвільної системи нашої країни з питань отримання авторських прав та патентів, група шахраїв спромоглася отримати патент на те, що існувало у музичному світі вже багато століть. Йдеться про заборону використання музикантами певних тональностей і темпу у своїх піснях. Це буде перша подібна судова справа у світі, що побудована на виданому державними органами патенті не на винахід, а фактично на теорію, яка не підкріплена доказами. Створити прецедент – саме це кінцева мета Лапковського С.О., і його подільників для подальшого збагачення на музикантах України. Проти шахраїв у відповідь Антитілами порушено кримінальну справу. «Антитілам пропонували заплатити певну суму і позовна претензія була б відізвана. Але ми не пішли на це, бо для нас це принципові речі. Це щось схоже на те, що тобі забороняють використовувати певні слова у написанні текстів, або ж певні рухи у хореографічних постановках. Це якась дикість. В разі якщо ми не відстоїмо правди, може з‘явитися судовий прецедент, а об‘єктом нападок може стати кожен артист України. Бо всі музиканти так чи інакше використовують у написанні пісень певні тональності, які звучать у певному темпі», -прокоментував Тарас Тополя. Відкрите підготовче судове засідання по справі відбудеться 23 січня у Подільському районному суді міста Києва. Представником групи Антитіла у справі виступить відомий адвокат Ярослав Куц. #antytila_official #antytila #безноттополянеспайот #божедайїмрозуму #антитіла #офіційна_позиція #суд #стопрекет

Допис, поширений Антитіла / Antytila (@antytila_official)