Пішов з життя режисер культових бойовиків з Джекі Чаном і Ван Даммом

31/12/2018     Автор: Яна Романська
Пішов з життя режисер культових бойовиків з Джекі Чаном і Ван Даммом

Гонконгський режисер, продюсер, сценарист і актор Рінго Лем помер на 64 році життя. Про це повідомляє South China Morning Post.

Дружина Лема викликала швидку допомогу після того, як вранці не змогла розбудити його. Відзначається, що у режисера не було серйозних захворювань, проте останнім часом він хворів на грип і приймав ліки, не проконсультувавшись з лікарями. Точна причина смерті не уточнюється.

Рінго Лем вважається одним з кращих режисерів «золотого століття». Він відомий своїми похмурими і реалістичними тріллерами. Найбільш популярна його картина «Місто у вогні» (1987), яка принесла Лему звання кращого режисера на Hong Kong Film Awards в 1988 році.


У фільмах гонконгського режисера «Максимальний ризик» і «Репликант» знімався Жан-Клод Ван Дамм. У комедії «Близнюки-дракони» зіграв Джекі Чан.

Рінго Лем закінчив Йоркський університет в Торонто.
Режисерським дебютом кінематографіста став фільм "Привиди любові", випущений в 1983 році. У 1987-му режисер зняв бойовик "Місто у вогні" з Чоу Юньфата. Картина принесла йому звання кращого режисера на Hong Kong Film Awards в 1988 році.
За свою кар'єру Лем зняв понад 20 фільмів. Останньою його картиною стали "Небеса у вогні", що вийшли в 2016 році.