Авторка «Гаррі Поттера» Джоан Роулінг розповіла, про смерть якого героя з фільму найбільше шкодує

08/12/2018     Автор: Яна Романська
Авторка «Гаррі Поттера» Джоан Роулінг розповіла, про смерть якого героя з фільму найбільше шкодує

Заключна частина легендарної франшизи «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії» залишила безліч шанувальників спустошеними через смерті  улюблених багатьма героїв.

Нещодавно автор серії книг про "хлопчика, що вижив", Джоан Роулінг розповіла, що особливо шкодує про смерть одного з них. На подив шанувальників, це виявився не професор Снейп, Фред Візлі або ельф Доббі, а другорядний персонаж, який лише мигцем з'являвся у фільмах.

На сайті Pottermore Джоан Роулінг написала, що з усіх убитих нею персонажів найбільше шкодує про смерть Флореан Фортеск'ю — власника кафе-морозива на алеї Діагон. На думку письменниці, загибель інших героїв була виправдана сюжетом, а морозивник загинув, тому що вона просто загнала себе в кут.

«Спочатку я планувала, що Флореан буде своєрідним джерелом підказок для Гаррі в розгадки таємниць Смертельних Реліквій. Саме тому я так рано їх познайомила. Але пізніше я вирішила, що на роль провідника краще підійде Фінеас Блек. І, здається, я вбила Флореана без будь-якої причини. Він не перший, кого вбив Волан-де-Морт, але єдиний, через смерть якого я відчуваю себе винною, тому що це була цілком моя провина », — зізналася Роулінг.

На порталі Pottermore письменниця публікує додаткову інформацію про персонажів, історії магічного світу і інші цікаві доповнення до оригінальної серії книг. Але вона так і не пояснила, чим була виправдана смерть таких героїв, як Фред, Доббі, професор Люпен, Тонкс і інших.