«Disney» кинули виклик «Netflix»: що таке «Disney +»?

10/11/2018     Автор: Ігор Нагорний
«Disney» кинули виклик «Netflix»: що таке «Disney +»?

Новий стрімінговий сервіс, що названий як «Disney +», буде запущений у 2019-му році. Як повідомляється компанія планує використовувати бога Локі, повстанця Касіяна Андора та інших персонажів зі свого великого портфеля, щоб заманити глядачів і обійти «Netflix» — лідера ринку стрімінгового відео і, як вважає «Disney», свого майбутнього основного конкурента.

Генеральний директор «Disney» Боб Ігер  повідомив подробиці проекту під час спілкування з інвесторами.

Новий сервіс буде включати в себе контент не тільки самого «Disney», а й споріднених компаній, таких як «Pixar» і «Marvel», франшизу «Star Wars» і пізнавальний контент від «National Geographic». Більш того, завдяки нещодавньому придбанню «21st Century Fox», «Disney» також контролюватиме 60 відсотків сервісу «Hulu» і використовувати активи групи «Fox» при формуванні своєї лінійки контенту.

У лінійку контенту, зрозуміло, будуть додані і тисячі годин «бібліотечного» продукту, включаючи фільми, телешоу й інший контент, призначений для шанувальників Діснея. У «Disney+» будуть доступні нові історії зі світу «Monsters» і «High School Musical», також інший контент «Disney Channel». Буде і новий серіал по всесвіту «Зоряних війн», який «Lucasfilms» планує випустити в наступному році, де можна буде стежити за пригодами повстанця Касіяна Андора, якого грає Дієго Луна.

Ще в серпні 2017-го року «Disney» оголосили, що вони відмовиться від надання «Netflix» права трансляції своїх продуктів. Таким чином «Disney» вирішила вступити у битву на ринку стрімінгового відео.

За словами Ігера, сервіс вже отримав понад мільйон передплатників. Нагадаємо, що за рівнем прибутку Netflix обійшли Disney, саме тому, можливо, боси других вирішили розширити можливості компанії, адже срімінгове кіно — це майбутнє.