Новини про зірок
Подобається

До останнього знімався в кіно: Пішов з життя легендарний голлівудський актор

07/09/2018     Автор: Яна Романська
До останнього знімався в кіно: Пішов з життя легендарний голлівудський актор

Голлівуд втратив ще одного талановитого і без перебільшення легендарного актора: стало відомо, що на 83-му році життя помер Берт Рейнольдс.
Незважаючи на солідний вік, актор до останнього знімався в кіно і зовсім скоро повинен був приступити до зйомок у «Одного разу в Голлівуді» Квентіна Тарантіно — проте зробити цього так і не встиг. Смерть Берта Рейнольдса у Флориді в минулий четвер підтвердив його менеджер.


У сімдесятих і вісімдесятих Берт Рейнольдс був одним з головних «мачо» Голлівуду, встиг знятися в безлічі хітів, а потім, вже в дев'яностих, примудрився зробити камбек, знявшись у культовій стрічці «Ночі в стилі бугі» і отримавши за неї номінацію на «Оскар» як кращий актор другого плану. Світову популярність Рейнольдсу принесли такі фільми, як «Гонки "Гарматне ядро​​"» і «Смокі і Бандит». У дев'яностих Берт з великого екрану перебрався на малий і в 1991 році виграв престижну телепремію "Еммі" за роль в ситкомі «Вечірня тінь». За «Вечірню тінь» і «Ночі в стилі бугі» Берт Рейнольдс був нагороджений «Золотим глобусом» відповідно в 1992 і 1998 році. 

Бертон Леон Рейнольдс народився в місті Лансінг, штат Мічиган. Батьки переїхали до Флориди, коли йому було 5 років. У його жилах тече кров індіанців племені черокі. Під час навчання в університеті Флориди захопився американським футболом, однак травма коліна і аварія поклали кінець його спортивній кар'єрі. Кинув коледж, щоб стати актором і відправився в Нью-Йорк, де змінив кілька робіт, іноді граючи в театрі. У 60-і за порадою Клінта Іствуда знімався в спагетті-вестернах і часто з'являвся на телебаченні. Його дебютом в кіно став фільм «Ангельська дитина».