Зірка тижня
2

«З Днем народження, Чувак»: Кузьма, якого ми ще не знали

18/08/2018     Автор: Яна Романська
«З Днем народження, Чувак»: Кузьма, якого ми ще не знали

Вчора, 17 серпня, Андрію Кузьменку повинно було виповнитись 50 років. 

До ювілейної дати команда ранкового шоу «Сніданок з 1 + 1» презентувала свій перший документальний фільм про феноменального українського виконавця. У фільмі «З Днем народження, Чувак» зібрані маловідомі факти з життя Кузьми.

Факти бралися з розмов з найближчими Андрію людьми, багатьма спогадами ділилися рідні, які на багатьох етапах життя йшли плі-о-пліч з Кузьмою. 

Звичайно ж спілкувалися з його мамою Ольгою, яка розповіла, що першим музичним інструментом в Андрія була гітара. Проте призналася, що вона була несправжня. 

«Андрію було два роки. Я йому вирізала з картону електрогітару зі стрічкою. Щоб він не плакав, я на нього гітару одягала, і він починав співати: «Червону руту не шукай вечорами», — згадує мама.

«Коли він закінчив медінститут, диплом поклав на стіл і каже:" Я буду займатися музикою! » Йому якраз треба було їхати разом з групою на фестиваль « Червона рута », і ми поставили умову. Якщо ти чогось вартий, привезеш нагороди , приїдеш в призах — значить тобі дорога в музику відкрита. Якщо ні — значить, будь ласка, диплом стоматолога. Ми вже місце в поліклініці тримали для Андрія », — згадує Віктор Кузьменко, батько музиканта.

Також розмовляли з дружиною Кузьми Світланою. Вона наважилась розповісти, яке місце для них було особливим. 

«Венеція. Це місто ментально з нами злилося в третій пазл. Це не поясниш словами. Це речі, які на тонкому ментальному рівні. Не можеш зрозуміти, чому було так добре ».

З дружиною Світланою Кузьма виховував дочку Барбару, яку ласкаво називав Бася. 

Світлана впевнена, що Кузьма був прекрасним батьком:

«Коли дитині було п'ять років, він вів себе як п'ятирічний хлопчик. Він катався з нею на санках. Брав її з собою на лижі, і відразу на чорні траси ».

У фільмі «З Днем народження, Чувак» дружина також поділилася історією написання зворушливого хіта «Мовчати», який дуже подобається багатьом українцям. 

«Ми тільки купили будинок, і у нас ще не було світла. Три години ночі. Андрій, схопившись каже: «Манечка, швидко мені ручку!» І біжить до вікна. І вранці вже була пісня », — згадує Світлана.

Андрій Кузьменко був дійсно тнадзвичайно талановитою і феноменальною людиною, яка завжди залишиться в наших серцях!