Зіркові скандали
Подобається

Лаймі Вайкуле грозяться заборонити концертну діяльність у Росії

17/08/2018     Автор: Яна Романська
Лаймі Вайкуле грозяться заборонити концертну діяльність у Росії

Російська влада взялися за повну перевірку правомірності концертної діяльності співачки Лайми Вайкуле після її слів про те, що вона не готова давати концерти в Криму.

Як заявив керівник робочої групи з питань злочинності в сфері економіки громадської ради при головному управлінні МВС Росії по Москві Олександр Хамінскій, зарубіжні артисти повинні дотримуватися певних правил.

«Будь-якому іноземному громадянину, який працює на території РФ, потрібно оформляти просту робочу візу з зазначенням мети поїздки, поданням до консульської установи МЗС Росії контракту на виступ з достовірно вказаною сумою винагороди, а також сплачувати податки з усіх гонорарів, включаючи одержувані готівкою», — сказав він.

За його словами, це стосується також і безкоштовних виступів. В даний момент органи збирають фотографії та відеозаписи виступів співачки в Росії, щоб встановити факт порушення закону. Якщо вони доведуть, що вона незаконно працювала в РФ, їй загрожує штраф і видворення з країни.

«Максимум, чим ризикує Лайма Вайкуле — це неможливість проведення виступів в Росії в подальшому», — підкреслив Хамінскій.

Раніше в серпні в одному з інтерв'ю Вайкуле запитали, чи готова вона виступити в Криму. Вона відповіла, що як громадянці Європи (у неї громадянство Латвії) їй це заборонено, тому вона не зможе дати концерт на півострові. У Росії це викликало скандал, її слова сприйняли вороже, а колеги по сцені почали масово критикувати артистку.