Новини про зірок
Подобається

«Придумав такий жарт про Путіна, що …»: Чому «Тамбовський вовк» Валерій Жидков втік з Росії і вирішив приєднатися до «Кварталу»

07/05/2018     Автор: Ігор Нагорний
«Придумав такий жарт про Путіна, що …»: Чому «Тамбовський вовк» Валерій Жидков втік з Росії і вирішив приєднатися до «Кварталу»

Найвеселіший і запам'ятовуючийся «Тамбовський вовк» пройшов довгий шлях, щоб завоювати популярність. Чому Валерій Жидков виїхав з Росії і як склалася його доля в Україні, дізнавалася редакція Корупція.Стар

Народився майбутній комік в 1975 році в Тамбові. Там він провів всю свою юність, закінчивши школу, а потім вступив до Тамбовського державного технічного університету. Студентом він починає здійснювати свої перші кроки в гуморі. Хлопцеві вдалося знайти творчих однодумців і разом з ними організувати команду КВН «Тамбовські вовки».

Популярне: "Вони у двох дійшли до фіналу, але…": Як зараз живе і чим займається переможниця шоу "Зважені і щасливі 3" Марина Вдовенко

Але після закінчення університету його забирають в армію. Відслуживши, Валерій не відмовляється від своєї мрії і створює команду «Тапкіни діти», яка бере участь у багатьох фестивалях КВН і навіть виграє кілька кубків. Так в 1999 році, його команда вирішує взяти участь у Відкритій Українській Лізі, де і стає чемпіоном. Саме там він знайомиться з людьми, які дуже сильно надалі вплинули на його життя — Володимиром Зеленським та Євгеном Кошовим.

За словами Жидкова, в той час КВН не приносив учасникам абсолютно ніяких доходів, а його батько підполковник міліції, почав умовляти хлопця кинути це заняття і влаштуватися в органи. Хлопець, розуміючи, що далі жити на гроші батьків не може, погоджується і стає оперуповноваженим. Валерій присвятив цій професії більше двох років свого життя. Цей проміжок часу назавжди залишився в його житті і дуже часто навіть сьогодні в його гумористичних сценках можна почути розповіді з минулого.

У 2003 році його товариші вже вирішили створювати свою студію «Квартал 95» та запрошують Валерія співпрацювати і розуміючи, що такого шансу більше не буде, він переїжджає жити в Київ. Сам Жидков розповідав, що в Україну переїхав тільки тому, що придумав дуже смішний жарт про Путіна і більше не міг залишатися в Росії. У Києві, за словами Валерія вони знімали одну квартиру на кілька людей, так як проект був тільки в стадії розробки, а серйозних замовників просто не було. Тільки через кілька років на телеекранах з'являється «Вечірній квартал», «Вечірній Київ» і кілька інших гумористичних передач студії.

Сам же Валерій, за яким назавжди закріпилося прізвисько «Тамбовський вовк» спочатку залишався за кадром, і тільки в 2006 році він зважився вийти на сцену зі своїм матеріалом, щоб виступити перед глядачами. Незвичайний формат подачі його жартів і простота з якою чоловік це робив, підкупали глядачів і після цього Валерій починає постійно виступати в «Кварталі».

Особисте життя артиста склалося ще в університеті. Валерій розповідав, що двічі залишався на другий рік через те, що все своє життя присвячував гумору, і на навчання просто не залишалося часу. Коли він був на «шостому» курсі, майбутня дружина поступила на перший. Маша виявилася теж творчою особистістю і хотіла займатися танцями, а так як в той час все гуртки знаходилися в одному приміщенні, пара часто зустрічалася. У 1997 році вони офіційно розписалися. Зараз подружжя виховує двох дочок Єлизавету і Софію.

Сам же чоловік вже отримав українське громадянство і повертатися в Росію не збирається. Буквально на днях він презентував власний гумористичний проект під назвою «Гуднайтшоу».