Новини про зірок
Подобається

«Пожертвувавши собою, врятував сина від викрадачів і став …»: Куди пропав і чим займається найвідоміший цілитель України Анатолій Кашпіровський

30/04/2018     Автор: Ігор Нагорний
«Пожертвувавши собою, врятував сина від викрадачів і став …»: Куди пропав і чим займається найвідоміший цілитель України Анатолій Кашпіровський

Його ім'я знали мільйони жителів країн СНД. У його дар вірив кожен, його називали «посланником небес». Але вже пройшли десятки років, як відомий психотерапевт пропав з екранів телевізорів. Куди зник популярний цілитель і чим він зараз займається, розбиралася редакція Корупція.Стар.

Почати потрібно з того, що Анатолій народився в 1939 році в місті Проскурів, який пізніше перейменували в Хмельницький. Батько, після початку Великої Вітчизняної війни, пішов на фронт, а сім'ю евакуювали в Казахську РСР. Закінчивши школу, він разом з мамою повертається в Україну, де вступає до Вінницького медичного інституту. Після отримання диплома в 25 років влаштовується на роботу в психіатричну лікарню імені А.І. Ющенко. У цьому закладі він пропрацював близько 25 років, паралельно ставши лікарем-психотерапевтом збірної СРСР.

Популярне: "Мілану забрали в дитячу реанімацію": Як склалася доля найромантичнішої пари "Зважених і щасливих" Марти Карпенко і Андрія Марнауза

В цей же час, Кашпіровський заявляє про створення власної методики лікування, за його словами, вилікувати будь-яку хворобу можна навіть на відстані простими сеансами психотерапії. Про нього починають говорити в новинах, заяви Анатолія називають дилетантськими, а його самого звинувачують в шарлатанстві. Але завдяки цьому, про нього дізнається весь СРСР. У 1989 році співробітники Останкіно вирішуються на гучну авантюру. Вони запропонували Кашпіровського провести безпрецедентне і наймасштабніше лікування за всю історію СРСР, просто записавши його сеанси і транслюючи їх по Центральному телебаченню. Анатолій з радістю погодився і в тому ж році відбулося 6 оздоровчих сеансів, завдяки яким, за заявами самих співробітників телебачення, Анатолій вилікував близько 10 мільйонів чоловік, всього за 6 годин ефірного часу. Потім, Кашпіровський зізнавався, що вимагав про проведення 30 сеансів, які і були необхідні для повного успіху, але йому відмовили, адже передача викликала величезний резонанс. Мільйони людей вимагали продовження і заявляли про дієвість методу, але не менше приходило листів і від критиків, які заявляли про шахрайство.

Саме з цього моменту Анатолієм починають цікавитися серйозні організації, чоловіка запрошують на наукові конференції, до нього на сеанси записуються найвідоміші артисти, політичні діячі. Сам же психотерапевт видає кілька наукових монографій і книг і починає їздити зі своїми сеансами по всьому світу. Анатолій заявляв, що ніколи не володів "даром, а просто займався дослідженням людської психології. Медики продовжують називати його методи лікування масовим психозом і звинувачувати в обмані, але не дивлячись ні на що, популярність «цілителя» продовжує рости і в 1993 році він навіть стає депутатом Державної думи від партії ЛДПР. Але посварившись з главою Жириновським, який теж заявив, що не вірить Кашпировському, Анатолій швидко йде з політики повертаючись до лікування.

Після розвалу СРСР на телеекранах України і Росії він майже не з'являвся, виступаючи все частіше у В'єтнамі, Америці, Ізраїлі та Німеччині і Чехії, але при цьому з сеансами Кашпіровський неодноразово повертався і на свою Батьківщину.

Зараз же, за офіційними даними, він живе в США, в Брайтоні і навіть отримав американський паспорт. Він, на відміну від своєї молодості, не проводить сеансів на стадіонах, збираючи десятки тисяч людей, але при цьому продовжує проводити платні курси для бажаючих, яких і до цього дня залишається чимало. За словами Анатолія, пожертвувати собою, кар'єрою і виїхати за кордон його змусив страх. Кашпіровський заявляв, що у нього вимагали гроші і погрожували викрасти рідного сина. Спочатку вони поїхали в Італію, потім до Польщі і зупинилися в Америці. А й справді преживати було за що, доходи терапевта давно перевалили за мільйони.

Про особисте життя Анатолія відомо не багато, першу дружину звали Валентина, в шлюбі народився син Сергій і дочка Олена, з якою жінка після розлучення переїхала до Канади. На жаль, фотографій не залишилося. У 1992 році він одружився на дівчині Ірині, яка стало помічницею психотерапевта, але і цей шлюб виявився невдалим, в 2014 році прогриміла новина про розлучення.