Новини про зірок
Подобається

Помер оскароносний композитор! «Його тіло знайшли в апартаментах, без ознак життя»

11/02/2018     Автор: Ігор Нагорний
Помер оскароносний композитор! «Його тіло знайшли в апартаментах, без ознак життя»

Автор музичного супроводу до таких кінофільмів як "Прибуття" та "Всесвіт Стівена Хокінга" пішов з життя на 48-му році життя. Тіло музиканта знайшли в його берлінських апартаментах без ознак життя. Місцевою владою розпочато розслідування причин смерті ісландського композитора, передає Корупція.Стар


Народжений в 1969 році Йоханн Йоханнссон тривалий час грав у рок-колективах, проте потім вирішив зайнятися сольною кар'єрою. Створювати музику до кінострічок музикант почав з 2010 року – фільми з його музичним супроводом були зняті франко-канадським режисером Денисом Вільневим. Найбільш відомі серед них "Прибуття", "Полонянки", також "Вбивця". У 2014 році композитор отримав номінацію на премію "Оскар" і "Греммі" за саундтреки до стрічки "Всесвіт Стівена Хокінга". За підсумками суддівського голосування музикант був удостоєний "Золотого глобуса" за роботу над створенням музики до цього фільму.

Популярне:"Бориса Апреля більше не існує": Зіанджа відверто розповіла, як їй далося таке рішення


Йоханнссон зацікавився академічною музикою і ембієнтом після знайомства з творчістю Брайана Іно. На нього також вплинули Ерік Саті, Луїс Томас Хардін і Генрі Перселл. Композитор випустив дев'ять сольних альбомів.