Як правильно вибрати фен

25/12/2017     Автор: Ігор Нагорний
Як правильно вибрати фен

У сучасному світі важко знайти жінку, яка не користується феном. Виробники пропонують широкий вибір продукції з різними функціями і можливостями. Як же вибрати фен правильно, відповідно до своїх можливостей і потреб.

Види фенів

За мети використання фени можна розділити на:

  1. Професійні — призначені для перукарень та салонів. Як правило, мають високу міцність двигунів, великими розмірами і мають кілька наконечників для укладання волосся. Продаються в спеціалізованих магазинах для перукарів.
  2. Домашні — мають схожі параметри і функції, але значно дешевше професійних.
  3. Дорожні — компактні, часто мають складну ручку і потужність двигуна в межах 1000-1300Вт. Ідеально підходять для застосування в поїздці.

За конструктивними особливостями фени діляться на:

  • Концентратори — мають насадку у вигляді щілини, котра спрямовує загальний потік повітря на одну прядку волосся. Найпопулярніша у жінок модель — недорога і компактна, з високою або середньою потужністю в межах 1600-2200Вт. Єдиний мінус — легко пересушує волосся (особливо густі), за рахунок того, що потік гарячого повітря надходить в одну точку.
  • Дифузори — мають насадку у формі великого кола з невеликими, зазвичай пластиковими, зубчиками, що допомагають рівномірно розподілити повітря по волоссю. Дбайливіше сушить волосся.
  • Фени-стайлери — мають кілька круглих гребінців з зубчиками різної довжини і регульовані режими. Підходять для повсякденного укладання волосся. У комплект зазвичай входять гребінці для закручування, випрямлення і обсягу волосся. Без насадок можна використовувати для звичайної сушки.

Параметри для домашнього фена

Основні параметри для домашнього фена легко можна знайти на ціннику або технічної картці в магазині:

Потужність — говорить про силу впливу на волосся. Потужність фена вибирають в залежності від типу волосся жінки:

  • 1200Вт — підходить для коротких і тонких волосся;
  • 1600Вт — для нормальних і густого волосся;

— якщо фен призначається для декількох користувачів, з різними типами волосся, то необхідно підібрати модель, в якій потужність можна регулювати.

Додаткові функції — деякі моделі мають функцію холодного повітря або функцію іонізації, які забезпечують безпечний і дбайливий догляд за волоссям.

Регульовані режими. Як правило, в побутових фенах регулювати можна або температуру, або потужність, на відміну від професійних, з двома перемикачами.

Насадки — домашньому фену достатньо мати не більше трьох насадок. Якщо жінка постійно використовує фен для створення різних укладок, можна придбати фен з великою кількістю насадок.

Інші компоненти фена

За матеріалом покриття — вони бувають керамічні або турмалінові. Керамічне покриття фена забезпечує рівномірний розподіл температури і зменшує можливість пошкодження волосся. Турмаліновим покриття виробляє негативні іони, що виключає статичні розряди під час сушіння волосся.

За будовою ручки фена — бувають з нековзною ручкою, що дозволяє утримувати фен в одному положенні, або складною ручкою, зручною в поїздках.

Побутові фени часто постачають захисним фільтром — це така щільна сітка ззаду, яка оберігає механізм фена від пилу і волосся.

Довжина кабелю фена зазвичай в межах 1.5-2 метрів, але бувають моделі і з триметровим кабелем, що забезпечує вільне переміщення під час сушіння волосся. Деякі моделі обладнані висувним кабелем.

Вибір домашнього фена

Вибираючи фен, жінка повинна враховувати не тільки цілі його використання, але перш за все стан свого волосся:

  • для частої укладки волосся правильніше вибрати фен з додатковими насадками;
  • для сухих і пошкоджених волосся необхідний фен з регулятором температури і повітряного потоку;
  • для волосся, чутливих до пошкоджень, фен краще підбирати з іонізатором повітря.

Знаючи параметри та особливості побутових фенів, кожна жінка може підібрати зручну для себе модель.