Новини про зірок
Подобається

“Хотіла стрибнути з ним туди … в могилу”: приголомшуючі таємниці життя Ані Лорак, яке зруйнувала війна

19/12/2017     Автор: Ігор Нагорний
“Хотіла стрибнути з ним туди … в могилу”: приголомшуючі таємниці життя Ані Лорак, яке зруйнувала війна

Ані Лорак – найскандальніша співачка українського шоу-бізнесу. Одні нею захоплюються і кидають на сцену квіти, інші ж гостро засуджують і жбурляють каміння в її зображення.
Ще чотири роки тому, народну співачку обожнювала вся країна, її грандіозні сольні концерти збирали аншлаги як в Україні, так і за кордоном. Але 2013 рік розділив її життя на до і після….


Зараз співачка мешкає і гастролює в Росії, збирає російські нагороди, буквально нещодавно отримала “Золотий грамофон” в Москві. І це всупереч відкритій війні з цією країною, в час коли більшість українських зірок відмовилися від концертів в РФ — країні-агресорі. Востаннє українці мали змогу відвідати її концерти вкінці 2014 року і то вони супроводжувалися масовими заворушеннями та протестами. І щоб співачка не робила, обурення народу тільки зростало. Відтоді Лорак не дала жодного концерту на території України.

Відтепер Ані Лорак володарка титулу "зрадниці". Та яким би зараз не було ставлення до неї, це аж ніяк не заперечить її таланту.

“Крізь терни до зірок”, — так неодноразово описувала своє життя Кароліна Куєк, саме таким є справжнє ім’я співачки. Кароліна народилася в надзвичайно мальовничому краї України – Буковині, у творчій сім’ї. Батько співачки музикант, мама диктор на радіо, фанатично віддана своїй професії. Ще до народження донечки, батько пішов із сім’ї і мати залишилась без засобів на життя. Мама, хоч і цілодобово працювала, не могла прогодувати дітей, Кароліна була не єдиною дитиною, тому у шестирічному віці віддала дочку в школу-інтернат. Недоїдання, постійна боротьба за виживання, залатаний одяг, який приходилось доношувати зі старших класів – нині співачка дуже болісно згадує ці роки свого життя. А тоді, вона була цілком щасливою.

«Десь до сьомого класу мене все влаштовувало. Коли ти не знаєш, як є краще, ти думаєш що це найпрекрасніше. Не було з чим порівнювати», — згадує вона в одному з інтерв’ю.


З самого дитинства Кароліна хотіла співати, мріяла стати відомою і вона ні на секунду не відмовлялася від своєї мрії. “Щасливим білетом” для зірки став пісенний конкурс «Первоцвіт» 1992 року – саме на ньому Кароліна зустріла продюсера Юрія Фальосу. Після перемоги на конкурсі, вона укладає перший свій контракт. Але справжнім проривом для неї став 1995 рік, коли талановита дівчина бере участь у московському телевізійному шоу «Ранкова зірка», потім отримує першу творчу нагороду “Золота Жар-птиця” на Таврійських іграх. Саме тоді з’являється Ані Лорак. Причиною появи псевдоніму стало те, що в конкурсі «Ранкова зірка» вже брати участь конкурсантка на ім'я Кароліна. І молода виконавиця довго не думаючи, просто читає своє ім’я навпаки. Саме після цього співачка отримує справжнє визнання і любов шанувальників.


До 20 років, Аня вже була одною з найуспішніших і популярних виконавиць України. 1999 року вона стала першою, хто в такому юному віці отримав звання заслуженого артиста України.


На той час стосунки з Юрієм Фальосою вже давно стали не тільки професійними. Попри різницю у 17 років, між ними виникли почуття, пара навіть жила разом. Але такі стосунки не могли тривати довго і вже 2004 року пара розстається, закінчується і їхня професійна співпраця.
Ані Лорак починає працювати з Ігорем Крутим і її кар’єра буквально злітає вгору. Безліч нагород, співпраця з найпопулярнішими артистами, участь в Євробаченні (співачка отримує 2 місце), концертні тури. Починаючи з 2000 року, її почали визнавати в багатьох країнах і запрошувати в модні журнали, щоб стати рекламним обличчям.

Але всього цього не було б без допомоги та віри найближчої й найдорожчої в її житті людини. Так, вона тяжко працювала і викладалась на повну, але першим хто помітив її талант був її старший брат Сергій Линьков. Він заохочував маленьку сестричку в її бажанні займатися музикою і перший, хто сказав, що вона повинна співати.


«Ти повинна виходити на сцену, ти повинна займатися музикою, маєш отримати музичну освіту», — ці слова дуже надихали виконавицю.

Вони з братом були дуже близькі й він щоденно вселяв у Кароліну віру в себе, у свої сили. Коли їй було 9 років, Сергій пішов добровольцем на війну в Афганістан. Він часто їй писав, листи завжди були пронизані любов’ю, теплотою, вірою і словами підтримки. Потім сталось те, що перевернуло її життя з ніг на голову, вона більше ніколи не буде колишньою. Звістка про смерть буквально вибила землю з-під її ніг.


“Це ніби ти отримуєш удар ззаду і хтось вириває твій хребет, на якому тримається тіло. Це було те, на чому я трималась. Це була моя точка опори”, — так згадує співачка момент, коли їй повідомили про загибель Сергія.


“У мене з ним був дуже міцний зв'язок. І коли його не стало я хотіла стрибнути з ним туди … в могилу”, — згадує виконавиця.

Тоді в ній зародилася абсолютне несприйняття війни.

“В цей момент я зрозуміла, що нема нічого в житті, що могло б виправдати смерть людини. І коли говорять, що треба воювати, бо…неправда! Можна домовитися мирно, а якщо це не відбувається, значить хтось з нами грає в якісь ігри і це комусь потрібно. Ми просто маріонетки. Тому я була, є і буду завжди проти війни, проти будь-якої людської жертви, бо немає такого, заради чого можна платити таку ціну”, — такою є позиція співачки вже на протязі багатьох років.

Позиція вистраждана серцем.

Вже багато років, Кароліна відмежовується від війни на своїй Батьківщині, наголошуючи на тому, що творчість вище цього, мистецтво поза політикою. Та коли ти кумир мільйонів, коли тобою захоплюються і беруть приклад, коли тисячі твоїх прихильників чекають твого розуміння і підтримки, чи маєш ти право на нейтральність?


«Найрозпеченіші місця в пеклі призначені для тих, хто в часи великих моральний іспитів зберігав нейтралітет», — говорив Данте.
На думку багатьох українців, Кароліна не пройшла цей іспит. Але не нам її судити.


Зараз Ані Лорак цілко успішна як в професійному плані, так і в особистому житті.
Після Юрія Фальоси в співачки був роман з відомим футболістом, але він був одружений і не збирався кидати заради неї свою сім’ю. Ці стосунки розбили їй серце.


У 2009 році співачка вийшла заміж за турецького бізнесмена Мурата Налчаджиоглу. За цими казковими стосунками спостерігало дві країни. Вони зустрілись в Анталії, де зірка відпочивала. Мурат, ясна річ, не впізнав в ній відому співачку, але звернув увагу на цю красиву дівчину. Між ними спалахнула іскра, вони багато спілкувались. Скоро Аня повернулась додому, але думки про нього не покидали її. Через рік вона приїхала в Анталію знімати кліп і зустрічав її він. В цей момент вона вирішила більше не стримувати своїх почуттів, які, як виявилось, були взаємними. 

У 2006 році Мурат переїхав в Київ, а через два роки вони одружились.

Про Мурата пишуть різне. Іноді його називають турецьким заможним бізнесменом, іноді – альфонсом і шлюбним аферистом. Але вони щасливі разом і не звертають уваги на всі розмови, зараз виховують донечку Софію, яка появилась на світ у 2011 році.

До речі, її хресний тато — це Філіп Кіркоров, який став для Лорак дуже близьким другом.