Тренди
Подобається

Дизайнери створюють речі, які допомагають зберегти природу

04/11/2017     Автор: Ігор Нагорний
Дизайнери створюють речі, які допомагають зберегти природу

Сумки з дерева або портфелі зі старих курток. Вітчизняні дизайнери створюють речі, які допомагають зберегти природу. Новомодні аксесуари вже популярні навіть за кордоном, передає Корупція.Стар.

Заради сумочок Ірина Себелева покинула професію менеджера з туризму. Дівчина заснувала маленьку майстерню, де створюють аксесуари з дерева. "Ця сумочка складається з дерев'яних боковинок, вирізаємо основу, а потім вже оснащуємо, внутрішню начинку робимо", – говорить Владислав Савицький, майстер з пошиву сумок.

Сумки прикрашають вишиванкою або вручну розписують фарбами. Іноді на це йде півроку. Щоб були не важкі, використовується переважно дуб, сосна або клен. А щоб справа не зашкодила природі – щорічно колектив висаджує в столиці нові дерева.

Популярне: «Вона трохи не в собі»: Суддя » Мастер Шеф» вперше показав свою кохану

"Хочеться робити щось для міста, за кожну продану сумку будемо садити дерево", – ділиться Ірина.

"Це був шкіряний плащ. Ми вставили сюди кишеньки, замочки, підкладку, і подарували друге життя плащу", – говорить Олена, яка перешиває старі речі.
Велика шкіряна сумка з блискучими змійками, рожевий портфель або чорний клатч. У новомодних аксесуарах важко вгадати стару куртку або зношене пальто. Уже п'ять років Олена разом з сестрою непотрібний одяг перетворюють на оригінальні сумки.

Спочатку зі старих курток кроїли тільки для себе, тепер бажаючих дати друге життя улюбленій речі десятки, а то і сотні. Оцінили прагнення українок зберегти природу і за кордоном. "Сумки з українськими орнаментами були в українському музеї в Чикаго. Багато людей приходили і цікавилися, що це, як це, хто це робив", – розповідає Олена Кордюкова.

Матеріал для нових аксесуарів майстриням нерідко приносять друзі, наприклад, з одного жіночого пальто можна зшити три речі. Філософія майстринь – шити тільки з вторинної сировини, економлячи природні ресурси.