Новини про зірок
Подобається

Пам’ятаєте незмінного ведучого «Миколиної погоди»? Тільки подивіться, як він виглядає тепер

13/10/2017     Автор: Яна Романська
Пам’ятаєте незмінного ведучого «Миколиної погоди»? Тільки подивіться, як він виглядає тепер

Вже багато років поспіль кожного дня Микола Луценко віщує українцям проливні дощі, попереджає про град, грім, блискавку, або ж піднімає настрій прогнозом теплої сонячної погоди, передає Корупція.Стар.

Популярне: «Його теж звати Ігор»: Руслана Писанка знайшла собі нового чоловіка
 
Сам же він цінує і любить кожен день свого життя, незалежно від будь-якої погоди за вікном. У своїй програмі ведучий поставав перед глядачами у різних образах, проте завжди залишався незмінно елегантним. Незмінною залишилась його дружелюбна посмішка та лозунг: «Нехай проблеми та незгоди не роблять вам у житті погоди». Нехай в житті іменинника збувається його побажання!

«Кожен день — це щастя. І кожен день без винятку потрібно любити, адже вони так швидко закінчуються. Тоді життя буде краще », — радить усім Микола Луценко. Йому професію підказала сама доля. Коли Миколі було 10 років, він прославився тим, що читав гуморески про бабу Федору, якій по радіо розповіли неправдивий прогноз погоди. Тепер на ICTV Микола Миколайович сам інформує населення про метеорологічні зміни.

У перших випусках програми телеведучий представляв погоду в різних образах. За три сезони роботи в «Миколиній погоді» він зіграв стільки ролей, скільки і не снилося багатьом його колегам по акторському цеху: від Отелло і Дездемони до Новорічної ялинки та Авітамінозу (в останньому образі Миколи, який є втіленням нормального українського чоловіка, мабуть, уявити найважче). Сам він жартує, що переграв все, і додає: «Хіба що крім плоскостопості». Зараз погода на ICTV має інший, помірний і серйозніший вигляд. За словами Миколи Луценка, вона менш ексцентричною, більш елегантною. Але головне гасло залишилося незмінним. «Нехай проблеми та Незгода НЕ роблять вам в жітті постривай» — ці слова, — каже Микола Миколайович, — ми залишили спеціально, оскільки вони дуже подобаються людям ».

Микола Луценко працює в Театрі юного глядача. У вільний час із задоволенням знімається в кліпах популярних виконавців. Кілька років тому актор в ролі директора кінофестивалю знімався у голландського режисера Йоса Стерлінга у фільмі «Душка», який був номінований на Оскар. Про особисте життя відомий телеведучий не любить розповідати, тим більше незнайомим людям: «Сам ніколи подібними речами не цікавлюся. Знаєте, коли у людей життя нецікаве, вони лізуть в чужу: А що там у кого? Скільки дітей? Яка дружина за рахунком? Це не мій формат ».
— Пане Миколо, хто є автором вислову, який став вашою візитівкою: «Нехай проблеми та незгоди не роблять вам в житті погоди»?
— Ця фраза у нас уже як мантра. А придумала її наша перша редактор, яка з нами вже не працює, — Олена Костенко. Ми навіть уже пробували від цих слів відмовитися, але пішли дзвінки від обурених глядачів.
— Яка частина у випусках прогнозів погоди — ваша творчість, а яка — сценаристів?
— Ідеологію кожного випуску визначаємо я і режисер Алла Заманська: що має бути і скільки. Я обов’язково попередньо вичитую текст. Якщо він не вписується у моє бачення повідомлення, скажімо, про людину, яка народилася цього дня, — тоді «чищу». Сценарист спочатку губи надував, а потім зрозумів, що такі «чистки» — на краще.
Навіть у нашому трихвилинному випуску, за законом епізоду (театральний термін), має створитися щось одне ціле. Текст намагаємося видавати лаконічний, але змістовний, трохи з гумором. Є таке визначення «енергія тексту» — я вже як актор говорю. Є безенергійні — просто «бла–бла–бла», а можна сказати одне–два речення — і вони привертають увагу. Коли мені зручно говорити текст, я відчуваю його енергію, тоді й глядач це відчуває, навіть не усвідомлюючи.