Друга ріка, ВВ, Тіна Кароль: 20 найкращих українських кліпів 2016-2017

06/04/2017     Автор: Ігор Нагорний
Друга ріка, ВВ, Тіна Кароль: 20 найкращих українських кліпів 2016-2017

Тіна Кароль, MONATIK: 20 найпопулярніших українських хітів

Що-що, а якісну музику українці навчилися робити. Цей факт відзначають навіть європейці-меломани та інші іноземці, які бажають потрапити до нас на «Голос країни», щоб повчитися вокалу і техніці сучасних аранжувань, — Корупція Стар

Популярне: Про це всі говорять!!! Те, що Вакарчук сказав про теракт в Пітері приголомшило всю країну

2016 і 2017 року стали дуже щедрими на нові хіти від українських виконавців, і не менш яскраві кліпи до них. Давайте згадаємо найкращі пісні нашої сучасної естради і створимо весняний настрій!


ТІНА КАРОЛЬ — ПЕРЕЧЕКАТИ

Лейтмотивом кліпу став червоний колір, який є для Тіни одним з улюблених і символізує пристрасть, любов. Втілив ідею відео в життя молодий режисер Станіслав Морозов.

MONATIK — КРУЖЛЯЄ

Легкий літній кліп, на пісню, яка ще в 2016-і була на вустах у кожного українця. Відеоряд зняли в Одесі: за сюжетом 8 пар кружляють у танці по місту, показуючи маленьку історію своєї любові. Серед них — і сам виконавець.

СКАЙ — МЕЛОДІЯ СЕРЦЯ

Філософський кліп з цікавою ідеєю, в якому Олег Собчук — фронтмент гурту, став барменом і спостерігає за розвитком людських доль в невеликому закладі. Деякі тут знаходять себе і свою любов, деякі — її втрачають, а інколи — взагалі не помічають важливих людей, що змогли б стати частиною їхнього життя.

PIANOBOY — НАЙКРАЩЕ, ЩО Є

Ідею для кліпу запропонував Лео Лерос, який займався розвитком безлічі міжнародних проектів Art United Us. Красиві пустельні місця для зйомок були обрані в Ісландії, а самого Дмитра Шурова знімали на Київському морі. В ролі головної героїні відео виступила ведуча Даша Коломієць.

ДРУГА РІКА — МОНСТР

У квітні у групи вийде новий студійний альбом, сьомий за рахунком. І хоча більшість пісень вже готові бути представленими публіці, для кліпу музиканти обрали саме «Монстр», стверджуючи, що пісня — особлива і дуже відрізняється від інших, раніше написаних ними.

ALLOISE — МОЛЬФАР

Красива картинка в кліпі — завжди виграшний варіант. Так вирішила і співачка Alloise, яка навіть не з'являється у відео. Незвичайним рішенням було задіяти сучасний балет KOZAR Dance Theatre, який своєю постановкою показав фантастичний світ розбитих сердець. Робота над кліпом було довірено режисеру Кадіму Тарасову, а в основу самої пісні лягли вірші Василя Мольфара.

ХРИСТИНА СОЛОВІЙ — ХТО, ЯК НЕ ТИ?

Ім'я Христини Соловій стало відомо широкій публіці після українського шоу «Голос країни», у якому вона хоч і не перемогла, зате отримала новий старт. Тепер дівчину з дивним тембром знають і слухають багато. Піснею «Хто, як не ти?» Соловій хотіла показати, що минуле важливо так само, як і майбутнє і про нього не варто забувати.

ЗЛАТА ОГНЕВИЧ — ЗА ЛІТОМ, ЗА ВЕСНОЮ

Плануючи ідею даного кліпу, Огневич хотіла показати глядачеві обряд індійської весілля, а також історію людей, які вміють радіти простим речам. Але в процесі зйомок співачка вирішила додати відео роботу ще й частину своєї історії, тому «За літом, за весною» став символом і її любові.

ALEKSEEV — ОКЕАНАМИ СТАЛИ

Судячи з коментарів в соціальних мережах і YouTube, Алексєєв і дівчина, яка в кліпі зіграла його кохану, дуже добре проявили свій артистизм і передали напружену атмосферу в відео.

За сюжетом молоді люди — люди-індиго, яких замкнули в соціальному інституті для проведення експериментів. Вони намагаються вирватися, але для цього їм потрібно використовувати силу свого взаємного почуття.

KISHE — ДО ВЕСНИ

У кліпі «До весни» було задіяно рекордну кількість локацій порівняно з іншими українськими кліпами всіх часів. Крім того, для головної героїні робота виявилася вкрай складною: доводилося зніматися у відкритій літнього взуття на снігу. Але ці нюанси не зіпсували кінцевий результат, і весняна пісня отримала дуже яскраве уявлення.

MAMARIKA — НІЧ У БАРІ

У цьому яскравому кліпі несподівано знявся молодий чоловік виконавиці. За сюжетом разом з компанією він намагається потрапити в нічний клуб, куди їх не пускають, але потім все таки хлопцям вдалося увірватися на тусовку. Там хлопці вживають заборонені препарати і потрапляють в комічні ситуації.

ВВ — МАНА

Кліп знятий за мотивами загадкових українських легенд, де головні ролі виконали діти самого Олега Скрипки — дочка Олеся і син Устим. Родзинка відео в тому, що тут вигадка і казка перетинається з реальною історією України і тим, що ми бачимо зараз в нашій країні.

СВІТЛАНА ТАРАБАРОВА — ВИХІД Є!

Кліпом на оптимістичну пісню Світлани Тарабарової «Вихід є» став анімаційний паперовий мультфільм, створений Тарасом Горалем. Зйомки проходили в Києві, Одесі та Кракові, і так захопили співачку, що вона порадила всім вдаватися до музичної мультфільмів-терапії.

IVAN NAVI — ЗАКОХУЮСЬ

Ще недавно Ivan Navi був одним з найбільш обговорюваних молодих артистів 2016-го року, після того, як в мережі українці побачили його кліп «Такі молоді». Цього разу співак знову радує публіку якісною музикою і відеорядом з піснею «Закохуюсь».

НУМЕР 482 — ВАЖЛИВА

У кліпі на пісню «Важлива» були використані кадри з фільму Олександра Бєлякова «Конкурсант». А в самому фільмі звучать і інші пісні цієї групи, наприклад, відомий усім українцям «Трилер» .

ROCK-H — КАТЕРИНО

Рокаш вирішили поекспериментувати з кліпом на пісню «Катерино», яку їм написав Віталій Телезін. І їм це вдалося! Відео вийшло несподіваним, сюрреалістичним і дуже сучасним!
 

САЛЬТО НАЗАД — НЕ ВМІЮ

Цей простий кліп, наповнений красивими танцювальними рухами, став досить популярним, оскільки хлопці отримали підвищену увагу публіки після того, як пройшли у фінал національного відбору на «Євробачення 2017».

ОЛЯ ПОЛЯКОВА — МАМА КАЗАЛА

Кліп Олі Полякової «Мама казала» — повністю відкритий. Зробила його харківська студія VIALEXproduction в подарунок співачці на День Матері.

Головна героїня в ньому — Супер Оля (за образом Полякової), яка бореться зі злочинцями. Відео дуже багато алегорій, крім вигаданих, є і реальні герої.

НАТАЛКА КАРПА — ПЛЮС ОДИН

Цей романтичний і просочений атмосферою весни кліп був знятий в Парижі, куди Наталка Карпа їздила в медовий місяць зі своїм чоловіком. Там співачка не тільки відпочивала, але й черпала натхнення для нового відео на пісню «Плюс один».

ТІК — АЛЬОНА

Як правило, група «ТІК» вирішила не зраджувати своєму стилю і створила гумористичний кліп на пісню «Альона». У центрі сюжету — молода дівчина, яка страждає від похмілля після бурхливої п'янки і не встигає вранці на важливу нараду. Поки Олена шукає виправдання, начальство вже дивиться її запальні танці на вечірці в Інтернеті.