Новини про зірок
Подобається

Леонардо ДіКапріо допитали в ФБР (фото)

02/09/2016     Автор: Яна Романська
Леонардо ДіКапріо допитали в ФБР (фото)

Федеральне бюро розслідувань США допитало голлівудського актора Леонардо ДіКапріо у справі про розкрадання в малайзійському державному фонді 1Malaysia Development Berhad.

Причиною стало знайомство зірки з малайзійським мільярдером Джо Лоу і родичем прем'єра країни Різою Азізом, який раніше опікувався фондом. Керована Азізом компанія Red Granite Pictures виділила $100 млн на зйомки фільму "Вовк з Волл-стріт" з ДіКапріо в головній ролі, повідомляє Корупція.Стар

В кінці липня Міністерство юстиції США подало позов з вимогою накласти арешт на власність, пов'язану з фондом 1Malaysia Development Berhad. Йдеться про розкрадання не менше $3 млрд з цього фонду. За версією американських слідчих органів, частина грошей була витрачена на покупку активів в США.

ce4ad401e6376d5eca04b5a6138f35e1

Раніше повідомлялося, що Департамент юстиції США перевіряв благодійний фонд Appian Way. Його заснував Леонардо ДіКапріо для фінансової підтримки проектів з охорони навколишнього середовища. Після цього департамент подав позов до окружного суду Лос-Анджелеса. Слідчих зацікавив рух великих коштів на рахунках благодійної структури.

Водночас, компанія Appian Way створена як некомерційна організація. Актор має право не звітувати про отримані гроші та витрати. Пожертви здійснюються анонімно.