Новини про зірок
Подобається

У Лос-Анджелесі помер оскароносний режисер (ВІДЕО)

18/08/2016     Автор: admin
У Лос-Анджелесі помер оскароносний режисер (ВІДЕО)

Популярність Хіллеру принесла картина "Історія кохання"

У США на 92 році життя помер режисер Артур Хіллер, повідомляється на сайті Академії кінематографічних мистецтв і наук, передає Корупція.Стар

Президент кіноакадемії Шеріл Бун Айзекс висловила співчуття родині режисера і заявила, що "ми глибоко засмучені смертю нашого дорогого друга Артура Хіллера". Los Angeles Times пише, що його смерть настала через природні причини.

253278

Хіллер народився 22 листопада 1923 року в Канаді. Він закінчив Університетський коледж Торонтського університету зі ступенем бакалавра мистецтв.

З 1989 по 1993 Хіллер був президентом гільдії режисерів Америки. Потім протягом чотирьох років — з 1993 року по 1997 рік — він обіймав посаду президента академії кінематографічних мистецтв і наук.

Він є режисером понад 30 фільмів, серед яких "Скажені гроші" (1987 рік), "Нічого не бачу, нічого не чую" (1989), "Гори, Голлівуд, гори" (1998) та інші.

Фільм "Історія кохання" Хіллера був номінований на отримання шести нагород премії "Оскар", в тому числі, в номінації "краща режисура" і "кращий фільм". Однак картина змогла отримати нагороду лише в одній номінації — "за кращу музику". За фільм "Лікарня" Хіллер удостоївся отримання Срібного ведмедя на Берлінському кінофестивалі в 1972 році.