Зіркові скандали
Подобається

Модний скандал: Zara звинуватили в плагіаті (ФОТО)

26/07/2016     Автор: Катерина Гук
Модний скандал: Zara звинуватили в плагіаті (ФОТО)

Художники кажуть, що компанія використовувала їх роботи для створення значків, вишивок і друку принтів на одязі.

Виробник одягу Zara піддався звинуваченнями в плагіаті за незаконне використання в своїй продукції елементів, дизайн яких розробили незалежні дизайнери, пише Дазед, передає Корупція.Стар

Першою на крадіжку власних робіт звернула увагу художниця з Лос-Анджелеса Тьюсдей Бассен, минулого тижня опублікувала в своєму інстаграмі пост, де розповіла про те, що трапилося.

zara-design_01

«Протягом минулого року Zara неодноразово використовувала мої роботи. Коли мій юрист зв'язався з ними, вони буквально відповіли, що мої звинувачення не мають ніяких підстав просто тому, що я незалежна художниця, а вони — велика корпорація, і що про моє існування знає дуже мало людей, щоб ця історія хоч когось схвилювала » , — розповіла Бассен.

Після того як інформація про інцидент потрапила в ЗМІ, інший незалежний художник — Адам Джей Кёртц, що має до Zara ті ж претензії, що і Бассен, створив сайт ShopArtTheft, на сторінках якого зібрав приклади робіт інших дизайнерів, вкрадених компанією.

«Всі ми були неприємно здивовані, виявивши, що результати нашої творчості були незаконно використані, — каже Кёртц. — Хоча деякі з цих робіт досить прості, представники Zara і належать їй Bershka, Pull & Bear і Stradivarius навіть не спромоглися внести хоча б мінімальні зміни ».