Новини про зірок
Подобається

В Одесі стартував VII міжнародний кінофестиваль (фото)

15/07/2016     Автор: Катерина Гук
В Одесі стартував VII міжнародний кінофестиваль (фото)

На Потьомкінській прибрали огорожу, а біля Опери стелили доріжку
Сьогодні в Одесі стартує головна кіноподія цього літа — VII Одеський міжнародний кінофестиваль. За день до початку заходу ми з'ясували, як йде підготовка на основних фестивальних майданчиках: в оперному, на Потьомкінських сходах, в Фестивальному палаці, який традиційно розташувався в будівлі театру музичної комедії, і на Ланжеронівському узвозі, де проведуть відкриті кінопокази.

Незважаючи на аномальну спеку, всюди в поті чола вчора працювали бригади техніків. Робочі раз у раз промаківающімі лоби хустками, ховалися від палючого сонця, але робили все можливе, щоб подія відбулася, передає Корупція.Стар

В останні роки в зв'язку з фінансовими труднощами відкриття фесту і нагородження переможців влаштовували в театрі музкомедії. А сьогодні церемонії відкриття і закриття ОМКФ повернулися в рідні пенати одеської опери. Тут робітники, побачивши фотокамеру, запевнили нас, що "працюють професіонали", мовляв, все пройде на вищому рівні: "Проходьте, не соромтеся, ми бережемо голови перехожих!".

1_07
Вчора тут в шаленому темпі готували парадний вхід і монтували червону доріжку, по якій пройдуть зіркові гості ОМКФ.
До слова, проведе церемонію сьогодні ввечері українська актриса і телеведуча Маша Єфросиніна. Напередодні зірка опублікувала в соцмережі фото з сином, підписавши: "На колінах відпрошуватися у пана в Одесу! Кажу йому, мовляв, мама буде провідною церемоній відкриття і закриття Одеського міжнародного кінофестивалю. Взяти з собою не можу — буду працювати! Але потім обов'язково у відпустку поїдемо ".

2_07
З початку літа кожен другий одесит переживав через закриття на реконструкцію Потьомкінських сходів, де на другий день ОМКФ повинні провести грандіозний відкритий показ короткометражок під живий виступ німецької групи LU: V для 15 тисяч глядачів. Ремонтники стримали слово — на початок заходу прибрали огорожу поперек ступенів і залишили його тільки у бічних парапетів. На Морвокзалі тим часом "потела" бригада техніків над встановленням величезної сцени.
Неподалік звідси, на Ланжеронівському узвозі, вчора встановлювали екран для відкритих вечірніх показів. На всю ширину ступенів тут розтягнули банер ОМКФ і залишили маленьку хвіртку для проходу.

4_05
А ось в Фестивальному палаці, в музкомедії, на Пантелеймонівській зосереджені максимальні сили. Стареньке будівлю театру вже "перефарбували" в кольори кінофестивалю — червоні банери обрамляють фасад будівлі, а на майданчику перед ним — безліч корисних парасольок і столиків. Тут працює служба акредитації — місце, де гості фесту можуть отримати свої бейджи.

На території кожен займається своєю роботою в прискореному темпі, не помічаючи нічого навколо, а всередині театру загін бравих прибиральниць вичищає все до блиску. Біля головного входу в музкомедії справжній мурашник: технічна служба готує парадний вхід і червону доріжку, на площі перед театром встановлюють фуд-корти, де можна буде перекусити між показами і відпочити в тіні. А на задньому дворі — на "низькому старті" чекають фестивальні водії, які займаються зустріччю іноземних гостей.

Напередодні ОМКФ комунальники провели косметичний ремонт стін і перил на Ланжеронівському узвозі, а також вимили сходи за допомогою спецтехніки, відновили плитку у дворику Пале-Рояль, біля музкомедії створили квітники з герані, петуній і бегоній.

У поліції повідомили, що під час проведення фестивалю з 15 по 23 липня будуть посилено охороняти громадський порядок, стежити за безпекою і контролювати рух транспорту. Так, 16 липня повністю перекриють рух до Театральної площі на перехрестях Грецька — Пушкінська, Грецька — Рішельєвська, Дерибасівська — Катерининська, а по Катерининській і Грецької рух буде здійснюватися в звичайному режимі.