Цей непомітний жест дозволяє зрозуміти, чи любить тебе чоловік (ФОТО)

14/03/2016     Автор: Ігор Нагорний
Цей непомітний жест дозволяє зрозуміти, чи любить тебе чоловік (ФОТО)

TNT/TBS Broadcasts The 14th Annual Screen Actors Guild Awards - Backstage and Audience

Зверни увагу, в яку сторону він схиляє голову, перебуваючи поруч з тобою!

Подумай про всі ті моменти, коли ви з бойфрендом зливалися в пристрасному або романтичному поцілунку і спробуй згадати: до якого плеча ви обидва нахиляли голову? Якщо до правого, це може бути явним свідченням чистої і щирої любові — по крайней мере, до такого висновку прийшли вчені, передає Корупція.Стар

"The Tree Of Life" Premiere - 64th Annual Cannes Film Festival

Дослідники з університету Саскачевану проаналізували серію фото, на яких зображені поцілунки закоханих парочок, а також сімейні пари, які цілують один одного без особливого ентузіазму. Вони виявили, що пари, які живлять один до одного сильні романтичні почуття, нахиляли або повертали голову до правого плеча, а ті, хто цілував родичів або членів сім'ї без особливої ​​романтики, робили все навпаки, тобто схиляли голову вліво.

Чому романтична любов — це саме права сторона?

57th GRAMMY Awards - Arrivals gettyimages-158852194

«Мозок людини розділений на дві півкулі: ліву і праву, — говорить Дженніфер Седжвік, — співавтор цього дослідження, — активність в одній з них змушує нас концентруватися (або повертатися) в іншу сторону».

Це психологічна теорія асиметрії — можеш погуглити, щоб дізнатися про неї більше. Відповідно до неї ліва сторона нашого обличчя відображає більше емоцій, ніж права. Саме тому люди схильні повертати або нахиляти голову до правого плеча, коли цілують тих, кого насправді люблять. Але що тоді виходить: ми не любимо родичів або коханих, якщо схиляємо голову вліво, коли цілуємо їх? Седжвік каже, що при контакті з дуже близькими людьми і членами сім'ї в гру вступають інші нейронні зв'язки.

А чи варто переживати, якщо бойфренд нахиляє голову не вправо, а вліво?

85th Annual Academy Awards - Arrivals

Вчені просять враховувати і інші індивідуальні особливості партнера, якщо починаєш аналізувати те, в який бік повертається його голова. У лівші цей механізм працює в зворотному порядку: наприклад, лівша Анджеліна Джолі на фото схиляє голову вліво, коли цілує Бреда, але хто стане сумніватися в щирості почуттів цієї розкішної пари ?!