Найбажаніші жінки часів СРСР (ФОТО, ВІДЕО)

18/10/2015     Автор: Ігор Нагорний
Найбажаніші жінки часів СРСР (ФОТО, ВІДЕО)

Як відомо, в СРСР сексу не було, проте були ті жінки, які ставали всенародними улюбленицями, подивитися на яких люди йшли в кінотеатри, на чиї концерти закохані шанувальники несли квіти.

Еліна Бистрицька

1

У 1999 році газета «Комсомольская правда» назвала Еліну Быстрицкую найкрасивішою радянською актрисою ХХ століття. Не станемо сперечатися. Вона народилася 4 квітня 1928 року в Києві. Рішення пов'язати своє життя з театром і кіно їй довелося відстоюватибатько не вважав професію актриси гідною справою. По суті, протягом всієї своєї кар'єри Еліна Бистрицька показувала, що не готова йти на компроміси ні перед ким. Її ледь не вигнали з театрального інституту за ляпас знахабнілому студенту, Бистрицька одного разу обізвала навіть самого Михайла Шолохова. До речі, саме Шолохов сказав своє вирішальне слово при виборі Бистрицької на роль Аксинії в «Тихому Доні». Ця роль була четвертою кінороллю Бистрицької. Саме вона зробила актрису коханою. Попередня велика роль, після якої її почали впізнавати на вулиці була в кінокартині «Незакінчена повість», де Бистрицька грала в дуеті з Сергієм Бондарчуком. Стосунки у них були дуже непрості й актриса навіть твердо вирішила піти зі зйомок. Режисерові вдалося вмовити актрису залишитися тільки за умови, що її крупні плани будуть зніматися окремо від Бондарчука. Після «Тихого Дону» Бистрицька стала по-справжньому знаменитою, їй писали багато листів, а козаки навіть пропонували назватися Ксенією Донською.

Анастасія Вертинська

2

Дебют в кіно Анастасії Вертинській відбувся, коли їй було всього 15 років. В 1961 році вона знялася відразу в двох фільмах: «Пурпурові вітрила» і «Людинаамфібія». Перший фільм за рік подивилися 23 мільйони глядачів, другий65 мільйонів. Вертинська стала неймовірно популярною. У той час актори ще не могли дозволити собі наймати охоронців і їздити на тонованих машинах, тому слава обтяжувала молоду актрису, але вона все ж вирішила зв'язати своє життя з акторським мистецтвом. У 1962 році Вертинська увійшла в трупу Московського театру імені Пушкіна, а в 1963 році вступила в «Щуку». Потім пішла низка зоряних ролей. У 1964 році вийшов «Гамлет» (Офелія), у 1967 році — «Анна Кареніна» (Кіті Щербацкая), в 1968 — «Війна і мир» (Ліза Болконська)… Ставлення критиків до гри Вертинській не завжди було однозначним, але актриса кидала собі все нові виклики, удосконалюючи акторська майстерність. Анастасія Вертинська, безсумнівно, одна з найкрасивіших актрис СРСР.

Наталія Варлей

3

Наталія Варлей прославилася своєю другою кінороллю — «спортсменки, комсомолки і просто красуні» Ніни у фільмі «Кавказька полонянка». Леонід Гайдай пробував на цю роль багато актрис, але вибрав Варлей за незвичайне чарівність і юнацьку безпосередність. У кіно Наталія Варлей потрапила з цирку. Вона закінчила циркове училище і працювала еквілібристкою в трупі цирку на Кольоровому бульварі. Певний час вона виступала в номері зі знаменитим клоуном Леонідом Енгібаровим, і його приятель, режисер ЮнгвальдХилькевич, прийшовши в цирк, зауважив Наталю і запропонував знятися у своєму новому фільмі «Формула веселки». Після зоряної ролі комсомолки Ніни Наталія Варлей зіграла в 1967 році Панну в екранізації повісті Миколи Гоголя «Вій». Це був перший радянський фільм жахів. У ньому немає складних спецефектів та комп'ютерної графіки, але це кіно, як і раніше, наганяє холод, хоча краса Варлей все одно переважує інфернальність сюжету. За спогадами, під час перерв зйомок Варлей, лежачи в труні, вчила конспекти, готуючись до заліків, так як навчалась в Щукінському училищі, яке закінчила у 1971 році.

Світлана Тома

4

Справжнє прізвище актрисиФомічова. Псевдонім їй запропонував взяти режисер Еміль Лотяну, у фільмі якогоЧервоні поляни») вона дебютувала в 1966 році. Через 10 років Світлана Тома стала «головною циганкою СРСР», після того, як зіграла роль фатальної Ради у фільмі «Табір іде в небо». На наступний день після прем'єри вона прокинулася знаменитою. Фільм приніс актрисі міжнародну славу, призи кінофестивалів і всенародне визнання. Красу Томи оцінили і за кордоном. В одному з інтерв'ю актриса розповідала, що під час європейського туру з показом картини, після прем'єри в Італії їй запропонували взяти участь у показі мод, вона знялася для декількох модних журналів, демонструвала на італійських подіумах одяг прет-апорте і навіть нижню білизну. Звичайно, в Радянському Союзі про це ніхто не знав, але її любили і бе цього.

Алла Пугачова

5

Якщо в Росії Аллу Пугачову прийнято називати «Примадонною», то на Заході в 1970-1980ті роки її іменували Soviet superstar. Така слава була заслуженою. Пугачова ще в 70ті роки багато разів завойовувала гран-прі міжнародних фестивалів, їздила з гастролями в США і в європейські тури. Незважаючи на те, що вона виступала з різними ВІАВеселі хлопці», «Пісняри»), харизма співачки була такою, що ці колективи сприймалися шанувальниками як доважок до Алли Пугачової. З 1976 по 1990 роки за опитуваннями всесоюзних музичних хітпарадів вона визнавалася кращою співачкою року. Знали її і за кордоном, сингли і пластинки Пугачової видавали в Німеччині, Японії, Фінляндії, Болгарії, Кореї, Швеції та інших країнах, загальний тираж її дисків на сьогоднішній день перевищив 250 мільйонів екземлярів. 5 березня 1979 року у всесоюзний кінопрокат вийшов кінофільм «Жінка, яка співає». Фільм зібрав 54,9 млн глядачів і зайняв в радянському кінопрокаті 1979 року перше місце. За результатами опитування журналу «Радянський екран» Пугачову назвали «Кращою актрисою року».

Софія Ротару

6

Згадавши Аллу Пугачову, не можна не сказати і про Софію Ротару. Це ще одна радянська Superstar, яку на Заході називали Dirigentin der UdSSR (радянський диригент). У Софії Ротару в радянський час була по-справжньому міжнародна слава. Ще наприкінці 1970х у неї пройшли запаморочливі європейські гастролі в Європі, вона побувала в Югославії, Румунії, НДР, ФРН. В одному тільки Західному Берліні восени 1979 року Ротару дала 20 концертів — у Мюнхені та інших містах. У Західній Німеччині Ротару запропонували випустити диск з французькими та італійськими піснями. Те, що Ротару виконувала пісні різними мовами, подобалося не всім. Її «ділили між собою Україна, Молдова і навіть Вірменія. 11 травня 1988 року Софія Ротару стала першою з радянських співачок Народною артисткою СРСР, випередивши в цьому Аллу Пугачову на три роки.

Ірина Алфьорова

7

Ірина Алфьорова народилася в Новосибірську, після навчання в Гітісі її запросили в трупи відразу декількох театрів, але одночасно режисер Василь Ординський запропонував акторці роль у своїй картині «Ходіння по муках», але з умовою, що під час роботи над фільмом вона не буде працювати в театрі. Алфьорова прийняла виклик і не помилиласяфільм приніс їй любов глядачів. Роль Даші в кіноепопеї вважається однією з найкращих ролей актриси. Всенародне визнання прийшло до Алфьоровою після виконання ролі Констанції в «Трьох мушкетерах». У 1976 році Алфьорову запросили в Ленком, і хоча великих ролей їй не давали, в театрі вона познайомилася з Олександром Абдуловим. Алфьорову і Абдулова називали найкрасивішою парою СРСР.

Олена Кондулайнен

8

В кінці епохи Радянського Союзу на екрани почали виходити фільми, які складно було уявити на екранах ще десятиліття тому. У 1988 році вийшов фільм «Маленька Віра», в 1989 році — «Інтердівчинка», в 1990 році — «Сто днів до наказу». Кожен з цих фільмів відкривав радянському глядачеві нових секссимволів (в ті роки це слово вже стали використовувати): Наталю Негоду, Олену Яковлєву, Олену Кондулайнен. Кондулайнен стала секссимволом після фільму «Сто днів до наказу». Цей фільм, що показує тему дідівщини в армії, був авторським і не мав великого успіху як кінопродукт, але в ньому були досить відверті сцени. Конделайнен стала зіркою, а в наступні роки старанно підтримувала свій статус, епатуючи глядачів відвертими витівками.