Експерти розповіли, навіщо потрібна корекція брів (ВІДЕО)

29/09/2015     Автор: Ігор Нагорний
Експерти розповіли, навіщо потрібна корекція брів (ВІДЕО)

Кажуть, що якщо очі є дзеркалом душі людини, то брови – це його оправа. Неспроста досвідчені візажисти впевнені, що творіння жіночого образу слід починати з оформлення брів – брови з правильно підібраною формою і кольором можуть абсолютно змінити жіноче обличчя.

04

Кому потрібна корекція брів?

Якщо у вас занадто густі брови, можливо, вони роблять обличчя занадто суворим або навіть жорстким. Надто довгі, з опущеними кінцями, брови здатні надати обличчю дуже сумний вираз і навіть зістарити. Дуже рідкісні і бліді брови надають зовнішності якусь незавершеність, недбалість. У цих та інших випадках, коли вас не влаштовує форма ваших брів, вам необхідна корекція брів.

 

Вміло зроблена корекція брів зробить обличчя більш симетричним і виразним. Очі стають більш ясними, молодими, погляд відкритим і глибоким, а весь вигляд – більш гармонійним.

Форма брів повинна знаходитися в гармонії з формою обличчя. Тому єдиного еталону краси брів немає. У більшості випадків при корекції брів розумним варіантом буває дотримуватися тієї індивідуальної лінії брів, яка закладена природою, злегка коригуючи її відповідно до особливостей вашого обличчя. Наприклад, маленькі очі будуть здаватися більшими, якщо брови зробити більш широкими і збільшити відстань між ними, вищипуючи волоски біля перенісся. Для круглого обличчя є зміст трохи підняти природну лінію і збільшити вигин брів. Для прямокутного обличчя, навпаки, вигин зменшують, випрямляючи брови, для чого висмикують волоски з боку скронь.

Для визначення точок, де брова повинна брати початок і закінчуватися, можна зробити наступне. Прикладаємо олівець або тонку паличку вертикально від крила носа до внутрішнього куточка ока – на продовженні цієї лінії знаходиться точка початку брови. На лінії, що з'єднує крило носа і зовнішній кут ока, лежить точка, де брова закінчується. Кінець брови не повинен бути нижче, ніж початок, інакше вираз обличчя буде сумним. Кінець брови слід оформляти особливо ретельно, роблячи його витонченим і тонким. Висока лінія брів робить око більшим, а обличчя виразним. Тому ніколи не слід вищипувати волоски з верхньої лінії брови – навіть якщо ви прагнете створити тонкі брови.

Найоптимальніший варіант – проведення корекції в косметичному салоні. Якщо ви вирішили провести корекцію брів самостійно, вам знадобитися пінцет з закругленими кінцями, спиртовий лосьйон, ватні тампони, щіточка для змахування волосків. Пінцет слід протерти спиртом. Перед процедурою необхідно вмитися, зробити на брови 5-7 хвилинний гарячий компрес, після чого змастити шкіру під бровами кремом – в цьому випадку процес видалення волосків буде проходити легше. Починати висмикувати волоски, що знаходяться за межами запланованого контуру, слід від перенісся.

Щоб домогтися симетричності, вищипувати брови краще рівномірно – спочатку на одній, а потім відразу на іншій брові. Волосок захоплюється ближче до кореня і висмикується різким рухом. Після закінчення процедури необхідно протерти шкіру спиртовим лосьйоном для дезінфекції.