Зірка тижня
Подобається

Глухий український дизайнер став відкриттям світу моди та підкорив New York Fashion Week (ФОТО)

03/07/2015     Автор: admin
Глухий український дизайнер став відкриттям світу моди та підкорив New York Fashion Week (ФОТО)

1

International Deaf Fashion Week — Тиждень моди, що об'єднав світових дизайнерів і моделей з порушеннями слуху. Роботи нашого кутюр'є настільки вразили організаторів, що ті запропонували йому стати учасником Тижня моди в Нью-Йорку.

До своєї мрії стати дизайнером одягу 29-річний Олег йшов багато років. Від природи глухий хлопець освоїв професію зубного техніка в медичному коледжі, але за фахом працювати не став. "Освіту отримав, як це часто буває, щоб мама була спокійна. А швейна справа мене завжди цікавила, і я вирішив якомога більше дізнатися про неї. Для цього влаштувався у швейний цех, де працював прасувальником по 13 годин на день. Там я спостерігав, як працюють кравці, а у вільний час сідав за машинку і пробував шити щось своє. На зароблені в цеху гроші я пішов на курси крою і шиття", — згадує Олег.

Освоївши нюанси професії з викладачами, два роки тому хлопець взяв участь у Kharkov Fashion Days. Вдень Олег продовжував працювати у швейному цеху, а ночами сам конструював, кроїв і шив свою дебютну колекцію. До речі, на сьогодні дизайнер створив вже три повноцінні колекції на кожен день, а також серію образів для показів та фотозйомки "Зоряний шлях". Якраз ці космічні вбрання і чоловічу колекцію "Графічна ілюзія" побачили цінителі моди в Берліні. "Я шию повсякденний одяг для сучасних молодих людей. Це так званий вуличний стиль. Для мене головне — якість і комфорт одягу. Люблю чорно-білу, сіру гаму — це завжди стильно і відмінно підкреслює індивідуальність", — поділився Тарнавський.

НАЧЕРКИ НА ВУЛИЦІ. Спочатку Олег створював як жіночий, так і чоловічий одяг, але пізніше вирішив стати модельєром речей тільки для сильної статі. "Мені цікаво придумати деталі, які підкреслюють індивідуальний стиль, але і не будуть незграбними. Мені здається, в чоловічому одязі це досить складне завдання", — пояснив хлопець. Майстерню для роботи він створив вдома і як і раніше всі речі шиє сам. Тільки коли є великі оптові замовлення, дизайнер приваблює помічника. Улюблені тканини, трикотаж, вовну, шкіру — Олег також купує самостійно. "У Харкові мене багато продавців вже знають і добре розуміють", — усміхається дизайнер. На створення одягу його надихає міська архітектура, незвичайні сучасні будинки, які сусідять зі старими будівлями. З собою у хлопця завжди є блокнот і ручка, і як тільки що приходить у голову, він тут же робить начерки.

Зараз дизайнер готує нову колекцію для осінніх Kharkov Fashion Days і вже робить начерки моделей, якими дивуватиме світову публіку на Тижні моди в Нью-Йорку. У Берліні харків'янин прийняв пропозицію взяти участь у конкурсі глухих дизайнерів, який відбудеться в США у серпні наступного року.

ДОПОМАГАЄ незнайомим. Олег Тарнавський впевнений: щоб виглядати модно, не обов'язково мати багато грошей, важливо знайти свій стиль. За словами дизайнера, головне — відчувати себе в гармонії, щоб внутрішнє відчуття збігалося із зовнішньою оболонкою. Мовляв, одяг може дуже багато розповісти про нас, це своєрідне продовження особистості. "Я завжди спостерігаю в магазинах, як люди вибирають одяг, це дуже цікаво. Іноді навіть допомагаю незнайомцям зробити вибір, коли бачу їх розгубленість", — додав кутюр'є.

У вільний час хлопець любить подорожувати, гуляти по Харкову, готувати і вигадувати страви. А на нозі дизайнер має татуювання у вигляді ножиць. "Багато хто запитував: "Ти перукар?". Доводилося пояснювати, що це не перукарські ножиці, а швейні, у них інша форма", — посміхається Олег Тарнавський.

1 2 3 4