Зірка тижня
Подобається

Тавровані: Топ-10 українських зірок, які під час війни обрали Росію

07/06/2015     Автор: admin
Тавровані: Топ-10 українських зірок, які під час війни обрали Росію

124953

Артисти-зрадники воліють називати себе більш привабливим словом “пацифісти”. Ані Лорак. Фото: knclub.ru Деякі артисти, такі як “Океан Ельзи”, “Бумбокс”, “The HARDKISS”, співачка Джамала, Руслана та інші ще в 2014 році повідомили про припинення гастрольної діяльності в Російській Федерації.

Однак більшість комерційно успішних і відомих зірок вирішили продовжувати роботу на щедрій ниві російського шоу-бізнесу, незважаючи на війну, повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозреватель. Ці виконавці намагаються особливо не афішувати свій вибір, ухиляючись від коментарів у пресі.

І навіть на офіційних сайтах зірок нерідко відсутня інформація про планові російських гастролях.

Хто ж з артистів не готовий був піти на збитки і пожертвував збереженням реноме заради концертів в Росії?

“Валентин Стрикало”

Поп-рок гурт “Валентин Стрикало” не входить в топ найпопулярніших артистів України, тому про турах бенду в Росії мало хто знає. Тим не менш, вокаліст колективу Юрій Каплан у супроводі інших учасників продовжує свою активну гастрольну діяльність в сусідній країні, і після піврічного відпустки з новими силами готується виступити в Санкт-Петербурзі 25 липня. Концерти в Росії, як зізнається менеджер колективу, – вимушений захід, оскільки якщо “Валентин Стрикало” не звучатиме в РФ, групу доведеться розпускати. “Концертів в Україні у нас завжди було дуже мало. Але ось в Україні через цих гастролей ставлення до хлопців погіршився, хоча вони залишаються патріотами своєї країни”, – повідомив менеджер команди.

Група “5’nizza”

Харківський акустичний дует “5’nizza” після тріумфального возз’єднання і декількох концертів в Україні, відправився на хлібні місця в Росію. 5 і 6 червня Андрій Запорожець і Сергій Бабкін відіграли два концерти в Москві та Санкт-Петербурзі.

Свою позицію з приводу відбуваються в Україні вокаліст Запорожець висловив, після того, як група “Sunsay” скасувала виступи в Україні через “складнощі в’їзду”.

“Думаю, багато хто не зовсім розуміє, що саме відбувається, включаючи і мене. На чому заснована позиція людей? Як взагалі можна бути в чомусь впевненим? Більше питань – менше тверджень. Я вірю тільки тому, що бачу своїми очима”, – прокоментував свою позицію вокаліст в інтерв’ю “Сultprostir”.

Ані Лорак

Репутація Ані Лорак сильно похитнулася в 2014 році через її багатозначне мовчання щодо внутрішньої кризи в країні і початку бойових дій на Донбасі. Артистка довго намагалася зберігати нейтралітет, виступаючи при цьому на території країни-окупанта, внаслідок чого образа українців вилилася в травлю в ЗМІ і зриви концертів. Однак навіть ці дії не змогли вплинути на позицію артистки, якої в поточному році навіть вдалося стати найбільш високооплачуваною зіркою українського шоубізу (в основному, завдяки концертній діяльності в Росії). Навіть своє 37-річчя артистка вирішила відзначити на російській сцені. 27 вересня Ані Лорак виступить у Санкт-Петербурзі з концертною програмою “Кароліна”.

Loboda

“Антикриза-girl” Світлана Лобода, як і Ані Лорак, активно працює в сусідній державі. Співачку помічають фотографи в Росії і тут і там. Наприклад, не так давно в Мережу потрапили фото з вечірки на честь дня народження дружини російського медіамагната Сергія Кожевникова Катерини, де виступала і Loboda. Однак на офіційному сайті співачки інформації про концерти в Росії не знайти. Втім, Світлана Лобода не перша і не остання, хто намагається не афішувати свої тури по РФ.

Іван Дорн

“Мишка винен?”, або варто порадіти затребуваності і активній участі Дорна в російських зіркових солянках і гастролях “від південних морів до полярного краю”? Один з найбільш комерційно успішних артистів України не раз потрапляв під приціл патріотів, які борються за бойкот країни-агресора. Напевно, з цієї причини на офіційному сайті артиста в розділі “афіші” не вказані виступу в Пітері і Москві, найближчі з яких заплановані на 4 і 25 липня. Дорн, з одного боку, намагається невербальними натяками показати, що він як би є патріотом, демонстративно надягаючи на виступи светр з тризубом, а з іншого – в інтерв’ю співак і раніше обережно відповідає на питання щодо своєї громадянської позиції.

“Потап і Настя”

Дует “Потап і Настя”, як і більшість українських артистів, гастролюючих по Росії, намагається здаватися аполітичними. Під час активної фази воєнних дій на Сході та загострення політичної ситуації в Україні “Потап і Настя” навіть провели спеціальну прес-конференцію, де намагалися пояснити свою позицію щодо виступів у РФ. “Потап і Настя” запевняли журналістів і розчарованих прихильників в тому, що їхні виступи створюють “круговорот грошей у країні і популяризують українську культуру” Незважаючи на періодично спливаючі заяви про свій патріотизм, в Росію їздити популярний колектив не припинив. Не так давно артисти розважали росіян в Москві на концерті російського телеканалу “МузТВ”, де, до слова, також виступили підопічні Потапа – гурт “Время и Стекло”.

“KAZAKY

Незважаючи на горезвісні духовні скрепи, до Росії кілька разів на рік запрошують епатажний український колектив “KAZAKY”. Хлопці на підборах навряд чи цікавляться політичною ситуацією в країні, тому нарікань з боку українців на їхні виступи в сусідній державі не зустрінеш, але як охоронці моралі російського світу допустили концерти андрогинних артистів? Знизуємо плечима.

Анна Седокова

Співачка Анна Седокова, як і її колишні колеги по “ВІА Грі” Віра Брежнєва та Світлана Лобода теж не відмовляє собі в можливості блиснути дорогими нарядами на червоних доріжках світських заходів у Росії, а іноді навіть співає там. Седокова, як і більшість її українських колег, намагається уникати питань про війну і заявляє, що дотримується пацифістських поглядів.

Віра Брежнєва

Брежнєва продовжує рятувати світ любов’ю та піснями. Артистка не так давно відзначилася на премії “RU.TV”, де також були помічені й інші вітчизняні поп-виконавці, зокрема співачка Ольга Полякова, на яку в той вечір була покладена відповідальна місія – веселити народ в якості ведучої заходу. Брежнєва продовжує виступати в Росії і зніматися в мейнстрімових фільмах.

“Quest Pistols Show”

Танцювально-співочий колектив “Quest Pistols Show” активно гастролює зараз по неосяжних просторах Росії. Найближчі виступи артистів пройдуть в Челябінську і Самарі в червні. Свою позицію щодо концертів у РФ кумири підлітків публічно не озвучують. Як показує досвід, градус невдоволення по відношенню до “непатріотично” налаштованим зірок стає все нижче і, якщо не брати до уваги скандали навколо імені Ані Лорак, вірні шанувальники і просто меломани продовжують відвідувати виступи улюблених артистів, незважаючи на бажання останніх підзаробити в країні, підтримуючої війну.