Новини про зірок
Подобається

Хто голосував проти Росії на конкурсі «Євробачення-2015»

24/05/2015     Автор: admin
Хто голосував проти Росії на конкурсі «Євробачення-2015»

b1432470045926

23 травня 2015 року в столиці Австрії Відні відбувся ювілейний 60-й конкурс європейської поп-музики «Євробачення-2015». Україна не брала, переможцем став швед Монс Сельмерлев, а росіянка Поліна Гагаріна, яка впевнено лідирувала всю першу половину оголошення результатів, прийшла до фінішу другою. За поразку Росії насамперед варто подякувати Литві і Сан Марино, які не дали їй жодного балу.
У 2015 році Україна не відправляла на «Євробачення» свого учасника і тому не брала участь в голосуванні. Всього в цьому році в пісенному конкурсі виступили артисти з 40 країн, у фінал вийшли 27 виконавців і популярних груп.
Переможець – Монс Сельмерлев зі Швеції з піснею Heroes («Герої») – отримав 365 балів і виграв «Євробачення-2015».


На другому місці303 балиросіянка Поліна Гагаріна з піснею A Million VoicesМільйон голосів»).

На третьому292 балигрупа Il Volo (Італія) з піснею Grande Amore

62 балів не вистачило Поліні Гагаріній, щоб привезти конкурс «Євробачення-2016» у Москву або Сочі.
Найбільший удар по рейтингу російської співачки завдали країни, які не дали Росії жодного голосу. Таких країн дві: Литва та Сан Марино.
Всього два бали дала Росії Норвегія. Три бали – Ісландія.
По п'ять балів, що теж вважається поганим результатом для того, хто претендує на лідерство і перемогу, дали Москві Грузія, Кіпр та Словаччина. По шість балів – Польща, Угорщина, Македонія, а також Швеція, Голландія і Великобританія. Нейтральні сім балів дали Росії Мальта, Чорногорія і Швейцарія.
По вісім балів, що вже свідчить про симпатії до країни і виконавиці, Росії присудили Естонія (де проживає багато російськомовних людей), Чехія, Фінляндія, Ізраїль (де росіян теж багато), Греція, Албанія, Австрія, Ірландія.
На десятку оцінили виступ російської співачки в 11 державах: пострадянські Молдова і Латвія, «братська» Сербія, Португалія, Румунія, Іспанія, Бельгія, Данія, Франція, Італія і навіть далека Австралія.
Групу великих друзів Росії, віддали Поліні Гагаріної максимальні 12 балів склали чотири країни: Азербайджан, Вірменія і Білорусь (які і в реальній політиці підтримують позицію Росії, або, принаймні, намагаються з нею не сперечатися), а також Німеччина – очевидно, за рахунок російських репатріантів, які проживають там і активно голосують.
Результати голосування за Росію:
12 – Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Німеччина
10 – Австралія, Бельгія, Данія, Франція, Італія, Латвія, Молдова, Португалія, Румунія, Сербія, Іспанія
8 – Албанія, Австрія, Чехія, Естонія, Фінляндія, Греція, Ірландія, Ізраїль
7 – Мальта, Чорногорія, Швейцарія
6 – Македонія, Угорщина, Польща, Швеція, Голландія, Великобританія
5 – Кіпр, Грузія, Словенія
3 – Ісландія
2 – Норвегія
0 – Литва, Сан Марино