Зірка тижня
Подобається

«ONUKA» — історія українського успіху (ФОТО.ВІДЕО)

01/05/2015     Автор: admin
«ONUKA» — історія українського успіху (ФОТО.ВІДЕО)

"ONUKA" — це сучасне і нове на українській музичній сцені. Поєднання електроніки і фолку, яке підкорює серця слхачів з літа 2013 року. Українцям полюбився столичний гурт, який виконую англомовні сингли та пісні рідною мовою. Особливістю гурту є те, що музиканти у електронне звучання вплетають українські народні мотиви, відтворюючи звуки на українських інструментах.

Повний слад гурту: вокал, клавішні, електронні ударні, два тромбони, валторна, бандура. Співавторами стали Ната Жижченко (колишня солістка гуртів «Tomato Jaws» та «KOOQLA») та Євген Філатов (лідер гурту «The Maneken»).

Ната, як солістка, сама собі є автором текстів. Окрім цього, Ната грає на сопілці, окарині, свистульці, омнікорді, невеликих перкусійних інструментах. У ролі композитора виступає Євген. Саунд-продюсування, аранжування, та керування проектом загалом також його парафія. Євген також бере на себе участь у живих виступах на радіо. Серед постійного складу ще є Євген Йовенко, який грає на бандурі, Марія Сорокіна, яка взяла на себе барабани, а за клавіші та бек-вокал відповідає Дарина Серт. У гурту є ще розширений варіант: додатково два тромбони та волторна, періодично трембіта.

У жовні 2013 року представили свій перший трек — пісню «Look». У грудні вийшов кліп. Сценічний дебют був 13 червня 2014 року у київському клубі.

Назвою проект завдячує дідусеві солістки. Олександр Шльончик був видатним майстром музичних інструментів, який заклав початки музичного таланту в свою онуку — Нату Жижченко.
Перший міні-альбом «Look» з'явився 15 травня 2014 року: чотири пісні та один міск на одноіменну пісню. Тоді гурт зайняв перше місце у рейтингу iTunes серед українських музикантів.
Повноцінний альбом з 8 англомовними і 2 україномовними(чотири з яких були у попередньому) піснями побачив світ 15 жовтня 2014 року. Його назва — «ONUKA». Пісні є у абсолютно вільному доступі в інтернеті.

 

Вихід нового міні-альбому заплановано на осінь 2015 року. У ньому солістка хоче зробити нововведення — цимбали.

 
У 2015 році гурт отримав премію «YUNA» у номінації «Відкриття року».
Чи може щось бути приємнішим, коли усвідомлюєш, що твоє рідне, українське, процвітає? Коли розумієш, що українці справді здатні підкорювати усі можливі чарти і рейтинги, коли вітчизняне розвивається, то аж гордість бере. Проте не усі вірять в подальший успіх гурту. Деякі скептики поширюють таку думку, що все відносно і за злетами йдуть падіння. Складно створювати і створювати якісний контент без збоїв, щоб підкоряти все більші маси та аудиторію. Проте гурт намагатиметься і надалі, здобувати серця шанувальників. 

 

2UxX7OCnW-g 8KPEE7yfYds EkyucmatH3o fXAyQKNt9Z0 Tw2vC8iV7Z8

 

Розчулююча зустріч з маленькою фанаткою, якій 5 років:

«ONUKA» стане агресивнішою, але не втратить своєї ліричності, – інтерв'ю солістки:

Про нове в українській музиці досить багато схвальник відгуків від шанувальників, проте чи довго протримається цей успіх? Тримати планку буває важко.

VqJAes8clKs

Автор: Валентина Рущак