LIFESTYLE
2

Вибір керамічної плитки для ванної

22/12/2021     Автор: Яна Романська
Вибір керамічної плитки для ванної

У ванній кімнаті постійно відбуваються перепади температур та вологості. Саме тому вибрати спосіб облицювання підлоги та стін тут найважче. З таким відповідальним завданням найкраще впорається керамічна плитка. Цей матеріал має відмінну водостійкість, її легко обслуговувати, вона екологічна і має безліч різних дизайнів та оформлень.

Різновиди керамічної плитки

Від того, якою буде облицювальний матеріал та інші потрібні у ванну речі, буде залежати загальна ціна душових кабін для ремонту кімнати. Керамічна плитка може ділитись на види в залежності від призначення і здатності витримувати навантаження:

  • для облицювання стін — у неї найнижчий клас стирання, не призначений для постійної механічної взаємодії, а також вона легко ріжеться під будь-які форми;

  • для облицювання підлоги — такий вид має бути більш стійкий до зносу і механічних впливів. Поверхня такої плитки не пропускає воду всередину, що дуже добре, тому що навіть при затопленні внутрішня частина матеріалу не пошкоджується і не потребуватиме заміни.

Вибір кольору та розміру керамічної плитки

Існує декілька правил оформлення ванних кімнат керамічною плиткою. Одним з найголовніших є уникання контрасту в кольорах, наприклад поєднання темної підлогової плитки та світлої настінної — не зовсім доречний варіант, особливо для невеличкої кімнати. А от малюнок зроблений у вертикальній площині допоможе розширити простір у кімнаті. Плитка дрібних розмірів також допоможе збільшити розміри кімнати, а велика — навпаки. Все це необхідно враховувати при плануванні.

Залежно від того, якими особливостями буде володіти приміщення, залежить яку потрібно купити керамічну плитку у ванну кімнату:

  1. У кімнаті пануватиме природне освітлення чи світло буде штучним — при наявності в кімнаті великого вікна плитка може бути виконана у темних кольорах. Якщо ж освітлення штучне, а кімната невелика, то плитку краще вибрати в світлих відтінках бежевого, блакитного або білого. Можна також створити деякі акценти з яскравих кольорів, але обирати їх основними не варто;

  2. Наявність у ванній різних конструкцій, наприклад ніш чи виступів. Для таких особливих конструкцій краще за все використовувати плитку в невеличких шматочках, так деталі робляться акуратніше і гарніше. До того ж, це впливатиме на точність. А велику плитку різати на менші частини не варто, бо вони вийдуть нерівними і не дуже придатними до роботи;

  3. Величина приміщення — для кімнат з великим простором особливої ролі не грає яким буде облицювання стін та підлоги. БІльше це впливає на кімнати маленьких розмірів. Маленькі кімнати виглядають вдаліше, якщо є пастельні тони і плавні переходи між ними.

У будь-якому випадку вибирати плитку у ванну слід у перевірених виробників, таких як Cersanit, оскільки якість їхніх виробів перевірена роками. До того ж, компанія має багато заводів у різних країнах і гарантує довговічність своїх виробів. В країнах Європи, Азії та Близького Сходу безліч задоволених клієнтів цієї фірми.