Як правильно обрати обручку: про основні нюанси та особливості

30/09/2021     Автор: Яна Романська
Як правильно обрати обручку: про основні нюанси та особливості

Весілля – важливий та незабутній крок для закоханих, який вони вирішують зробити разом, сплести свої долі в одну і головним атрибутом цього дійства завжди були золоті каблучки: для одних це доказ сили почуттів, для інших – символ початку нового життя. Тому до їх вибору пари ставляться відповідально, адже сповнений враженнями день закінчиться, а обручка залишиться на все подальше життя, де дівчина стає «дружиною», а хлопець – «чоловіком».

Купити обручки — це нелегке завдання. Сьогодні існує безліч різноманітних дизайнів, що опинившись у магазині, очі розбігаються: від того, який дорогоцінний метал обрати до того, яке оздоблення обручки подобається найбільше. Тому давайте спробуємо розібратися, як обрати ідеальну обручку саме для вас.

Особливо, коли одна з найстаріших мереж магазинів «Ювелірна Карта» пропонує такий широкий асортимент. Спочатку потрібно визначитися з металом – традиційно найчастіше зупиняються на золоті 585 проби. Чому саме золото, спитаєте ви? Все просто, воно залишається стійким до деформації та за рідкісними виключеннями викликає алергічні реакції. Щоправда, і золото буває різним – насамперед, за кольором, тому ми переходимо до другого кроку.

Колір обручки.

Тут варто розуміти, що вибір кольору золота залежить не лише від ваших вподобань, але і від фізичних властивостей металу.

• Жовте золото. Більш класичний та традиційний варіант важко уявити – обручки, виготовлені з такого металу приємного лимонного відтінку, який зберігається на довгі роки. Окрім того, на жовте золото не впливає корозія, і воно з часом не піддається ржавінню. Саме через пластичність цього металу з нього роблять доволі складні за дизайном прикраси – наприклад, прекрасна обручка з жовтого золота та діамантами від бренду LemoNNier.

• Біле золото. Мабуть, найпопулярніший вибір сьогодення, але й сам метал почали використовувати для виготовлення обручок не так давно. Перевага білого золота у тому, що вироби покриваються родієм, завдяки якому ваша обручка матиме чаруючий блиск, а також додатковий захист від зовнішніх факторів. До слова. Саме обручки з білого золота є універсальним вибором, адже підходять до будь-якого кольору очей та волосся.

• Червоне золото. Вважається довговічним міцним металом, окрім того з точки зору естетики має незабутній відтінок. До слова, на думку експертів, такі обручки підходять власникам темної шкіри.

• Комбіноване золото. Універсальний та оригінальний варіант, який найчастіше використовується у креативних дизайнах обручок, адже його поєднують з іншими прикрасами.

Ширина обручки.

Звичайно, це справа смаку, але експерти сходяться на думці, що:

2.5-3.5 міліметрів (вузькі моделі) ліпше обирати тим, у кого довгі та витончені пальці – особливо, якщо ви плануєте на цьому ж пальці також носити каблучку для заручин;

на 7-8 міліметрах варто зупинитися власникам широких пальців;

оптимальний варіант для всіх – 4,5-6 міліметрів.

Але головним критерієм вибору товщини все одно залишається ваш особистий комфорт.

Розмір обручки.

Найголовніша та відповідальніша частина – це вибір розміру обручки, адже вам має бути комфортно з нею, щоб не заважало у буденному житті та не доводилося кожного разу знімати.

Зазначимо, що розмір обручки абсолютно індивідуальний у кожного, тому перед тим як купувати прикрасу поміряйте об’єм пальця, але не забувайте й про те, що пальці мають властивість набрякати під впливом зовнішніх факторів – наприклад, спекотної погоди. Тому будьте уважні під примірки – її, до слова, ліпше робити у першій половині дня. Постарайтеся за день до цього не вживати багато води та не займайтеся спортом.

Сподіваємося, ця стаття була для вас корисною та допомогла обрати особливу обручку саме для вас. У завершенні хотілося би додати, що обов’язково під час вибору обручки чи золотої каблучки приділіть увагу якості, яку вам може гарантувати інтернет-магазин «Ювелірна Карта», адже всі ювелірні вироби відповідають державним стандартам якості, мають пробірні клейма, пломби, товарні ярлики та атестати на дорогоцінні камені.