Чому шкіра після салонних процедур вимагає особливого догляду

29/03/2021     Автор: Яна Романська
Чому шкіра після салонних процедур вимагає особливого догляду

Сучасні салони краси і центри естетичної косметології пропонують різноманітні процедури для вдосконалення шкіри. У своїй більшості вони спрямовані на очищення або омолодження із застосуванням новітніх технологій. Але навіть самі, здавалося б, щадні маніпуляції, а тим більш серйозні медичні методики надають певний вплив на шкірний покрив.

Тому він потребує особливого домашнього догляду, який попереджає роздратування, запалення і сприяє відновленню. В першу чергу, важливо дотримуватися суворої особистої гігієни, виключити вплив зовнішніх подразників. Також єфективно допомагають спеціалізовані препарати, які можна без зусиль знайти у вільному продажу: https://www.apteka24.ua/miramistin-50-ml/.

Дбайлива турбота потрібна шкірі як після ультразвукової чистки, так і після мезотерапії, контурної пластики, магнітотерапії та фотоомолодження. Багато в чому саме завдяки їй продовжується помітний ефект після косметичної процедури. Крім того, правильні заходи дозволяють попередити запальний процес і убезпечитися від безлічі пов’язаних з ним характерних проблем.

Правила домашнього догляду

Що можна і чого не можна робити в перші два-три дні, залежить від особливостей конкретної салонної процедури. Але в цілому не рекомендується:

  • торкатися до обличчя, особливо брудними руками,

  • піддавати шкірний покрив прямому впливу ультрафіолету,

  • робити масаж,

  • наносити декоративну косметику, тим більш щільні тональні засоби,

  • користуватися скрабами і пілінгами,

  • відвідувати лазню або сауну і спортзал.

В основі делікатного догляду має бути м’яке очищення злегка теплою водою, яке не порушує епідермальний бар’єр. Для цього слід підбирати косметику без агресивної хімії і бажано 100% натуральну або органічну. Добре, якщо вона містить заспокійливі, зволожуючі і пом’якшувальні речовини, які будуть додатково піклуватися про шкіру. Дозволені акуратні протирання обличчя відварами з лікарських трав, наприклад, на основі ромашки і липи. При сильному подразненні і почервонінні допустимі холодні компреси з трав’яних відварів з чистотілом, ромашкою, звіробоєм або календулою, з додаванням яблучного оцту і лимонного соку.

Також для обробки рекомендований Мірамістин, який допомагає відновити захисні функції, вберегти від бактерій і вірусів. Ефективний препарат має виражену антимікробну дію, прискорює процеси регенерації і загоєння тканин. Він не містить барвників, консервантів і підходить для найвимогливішої шкіри. Незважаючи на делікатність, перед використанням необхідно проконсультуватися з лікарем, щоб мінімізувати ризик розвитку несприятливих побічних реакцій. Перед виходом на вулицю в сонячну погоду обов’язково нанесення сонцезахисного крему протягом одного-двох тижнів після процедури. Крім того, рекомендовано збалансоване харчування без жирного, смаженого і мучного. Таким чином організм не буде перевантажений і це дозволить шкірі швидше відновитися.