Одіозна Неля Штепа знову йде в мери Слов’янська

23/09/2020     Автор: Яна Романська
Одіозна Неля Штепа знову йде в мери Слов’янська

Одіозна ексочільниця Слов’янська, яку підозрюють у сепаратизмі, Неля Штепа знову балотується в мери міста. Схоже, лава підсудних не привід відмовитись від висування у мери.

Вона зареєструвалася кандидатом на виборах і йде від «Партії миру і розвитку». Про це повідомила сама Неля Штепа на своїй сторінці у фейсбуці.

Рідні мої, тепер офіційно я є кандидатом на посаду Слов’янського міського голови від «Партії миру та розвитку». Нас з Вами чекає перемога, – написала Штепа.

Вона також виставила пост, де показала своє посвідчення кандидата на посаду Слов’янського міського голови.

Що відомо про скандальну Нелю Штепу

  • Неля Штепа очолювала мерію Слов’янська у 2014 році, коли місто захопили бойовики на чолі з Ігорем Гіркіним. Того ж року вона публічно закликала Путіна ввести у місто російські війська, член Партії регіонів, колаборантка, голова наглядової ради регіонального добродійного фонду «Поспішайте робити добро».
  • Після звільнення Слов’янська від росіян і терористів, Штепа була заарештована і суд по ній перетворився на нескінченний серіал. За 6 років судових слухань у її справі 5 разів мінялися судді, але жоден з них так і не виніс вироку.
  • У 2017 році Штепу випустили із СІЗО під домашній арешт. Але це зовсім не заважало їй відсвяткувати день народження в одному з найдорожчих ресторанів Слов’янська.
  • У січні 2018 року дві колегії суддів Ленінського райсуду м. Харкова оголосили самовідвід, тому розгляд справи Штепи розпочали спочатку вп’яте. До цього її справою займалися Червонозаводський і Комінтернівський райсуди Харкова. З опівночі 14 січня 2018 року, після закінчення терміну дії домашнього арешту, дія будь-якого запобіжного заходу на Штепу припинилася. Справу екс-мера Слов’янська передали для подальшого розгляду в Жовтневий райсуд м. Харкова
  • 24 жовтня 2019 року Європейський суд з прав людини визнав порушення з боку України у справі Штепи. Суд визначив, що Україна має виплатити їй 2600 євро моральної компенсації і 1000 євро відшкодування судових витрат
  • Слов’янськ ще на початку вересня був обвішаний рекламними білбордами з її зображеннями. Всі агітаційні матеріали написані російською мовою.

Скандальні висловлювання

Відома своєю скандальністю та використанням босяцької або напівкримінальної лексики. Донецьке видання «В городе» порівняло її з колишнім мером Києва Черновецьким («Черновецький тільки в спідниці»).

  • під час одного із засідань обізвала виступаючу журналістку «сукою»;
  • під час апаратної наради назвала журналістів телебачення і газет — «працівниками древньої професії…»,. Після цього Національна спілка журналістів України занесла Нелю Штепу до списку «ворогів преси»;
  • пригрозила вбити головного архітектора Слов’янська, заявивши: «Я не б’ю два рази: по морді і по кришці труни. Я відразу — по кришці труни!»;
  • запропонувала на зборах людей, які не прибирають прибудинкову територію, залишати «чорні мітки»: писати великими літерами «ледар».