Ахметов фінансує «Слугу народу» та Офіс Президента – ЗМІ: реакція олігарха

23/09/2020     Автор: Яна Романська
Ахметов фінансує «Слугу народу» та Офіс Президента – ЗМІ: реакція олігарха

Щомісяця український олігарх Рінат Ахметов виділяє гроші на фінансування партії «Слуга народу» та Офісу Президента. Натомість прессекретарка бізнесмена заявила, що усе це неправда, а в партії та ОП наразі інформацію не прокоментували.

Команда Зеленського щомісяця отримує понад 2 мільйони доларів від Ахметова. Про це з посиланням на одного із великих бізнесменів повідомила «Українська правда».

На Офіс і на фракцію, хоч там у Ріната своїх і немає, заходить десь 2 – 2,5 мільйона доларів в місяць. Ясно, що він – друг,– заявив співрозмовник видання.

Видання стверджує, що саме завдяки підтримці олігарха прем’єр-міністром України став менеджер з його холдингу – Денис Шмигаль. Прем’єр та в.о. міністра енергетики Ольга Буславець спеціально не підтримують інтереси Ахметова. Однак питання тарифів для зеленої енергетики чи ТЕС, якими займається Шмигаль, вирішуються значно ефективніше, ніж для державного «Енергоатома».

При цьому автор статті зауважує, шо «Ахметов зберігає своє становище, задобрюючи нову владу». Наприклад, бізнесмен купує по 300 «швидких» для сіл, бере під опіку декілька областей на час пандемії коронавірусу.

Що кажуть в Ахметова

Прессекретарка Ахметова Анна Терехова заявила, що інформація про фінансування олігархом команди Зеленського – неправдива, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Все, на чому зосереджений Рінат Ахметов – благодійність та розвиток футбольного клубу «Шахтар». Тому будь-які спроби прив’язати Ріната Леонідовича до яких-небуть політичних процесів не відповідають дійсності,– наголосила Терехова.

Що кажуть у Зеленського

Наразі ні в ОП, ні в партії не коментували цієї інформації. Проте 24 канал намагається зв’язатися з Офісом Президента, щоб там підтвердили чи спростували інформацію про нібито фінансування Ахметовим «Слуги народу» та ОП.

Раніше Сергій Лещенко в одному зі своїх інтерв’ю зазначив, що у своїй передвиборчій кампанії Зеленський не обіцяв боротися з олігархами, але обіцяв створити для них нові правила. Водночас, за його словами, вплив Ігоря Коломойського значно знизилася, в той час як у Ріната Ахметова він якщо не зріс, то принаймні залишився на колишньому рівні.

Також повідомлялося про те, що деякі учасники ринку вважають, що Кабмін і НКРЕКП в останні місяці системно приймають рішення, спрямовані на подорожчання електроенергії для промислових споживачів, а значить, в інтересах ДТЕК Ахметова.

«Зелений» тариф — причина подорожчання на 25% тарифів на електроенергію, яке в основному торкнеться середніх і малих підприємств, приєднаних до мереж обленерго. Детальніше читайте у статті Вікторії Ільченко «Тарифи «зеленої генерації» сплатить бізнес» і в матеріалі Сергія Следзя «Негативогенератор» на сайті ZN.UA

Цікаво! За підсумками 2019 року Ахметов очолив список 100 найбагатших українців. Його статки сягнули 7,2 мільярда доларів