Без категорії
Подобається

Росія засудила ще семеро кримських татар до колонії суворого режиму

18/09/2020     Автор: Катерина Гук
Росія засудила ще семеро кримських татар до колонії суворого режиму

Чоловіків звинуватили в причетності до ісламської організації «Хізб ут-Тахрір».

Південний окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону зробив жахаючий вирок фігурантам другої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» . Сімох кримських татар звинуватили в співпраці ісламській організації «Хізб ут-Тахрір». На цей раз вироки стали приголомшливими.

  • Марлену Асанову присудили 19 років колонії суворого режиму
    Мемету Бєлялову — 18
    Тимуру Ібрагімову — 17 років
    Сейрану Салієву — 16
    Серверу Мустафаєву — 14
    Серверу Зекір’яєву — 13
    Едему Смаїлову — 13

Переслідування колишніх членів «Хізб ут-Тахрір» вже визнані незаконними та є очевидним переслідуванням за релігійною ознакою. Потрібно пам’ятати, що діяльність організації заборонена лише в Росії, чим порушує міжнародне право, при тому, що в Україні діяльність «Хізб ут-Тахрір» немає жодних обмежень.

Україна закликає міжнародну спільноту збільшити тиск на Росію, ввівши нові санкції.

«Жахливі терміни ув’язнення за відверто сфабрикованими звинуваченнями в терористичній діяльності є яскравим свідченням того, як держава-окупант активно використовує своє антитерористичне законодавство для маскування системних політичних репресій та релігійної дискримінації, спрямованих проти представників кримськотатарського народу з метою залякування та придушення будь-яких нелояльних громадянських рухів та ініціатив на тимчасово окупованому півострові Крим. Мужність та принциповість наших громадян у обстоюванні своєї правоти та невинуватості під час «фарсового» процесу заслуговують на особливу повагу»,

— зазначається в коментарі.