Кулеба розтрощив заяву Лаврова про мінські угоди, які «не виконають за Зеленського»

18/09/2020     Автор: Яна Романська
Кулеба розтрощив заяву Лаврова про мінські угоди, які «не виконають за Зеленського»

Голова МЗС Росії Лавров заявив, що за влади Зеленського мінські угоди навряд чи виконають. А страждає чомусь, мовляв, Росія (від санкцій), хоча про неї якраз у мінських угодах узагалі не згадують. МЗС України не забарилося з реакцією та пригадало Росії увесь довжелезний перелік «згадок», які в Україні залишила розв’язана Росією війна.

Між Україною та Росією розгорівся черговий дипломатичний скандал, пише 24 канал. У Кремлі заявили, що українська влада згадує про мінські угоди, тільки аби звинуватити Росію в їх невиконанні й сама ж їх не виконуючи. МЗС України відреагувало жорстко: ця російська «стара пісня» давно всім набридла. 

Лавров: За Зеленського мінські угоди навряд чи виконають

Очільник російського МЗС Сергій Лавров в інтерв’ю телеканалу RTVI заявив, що прогресу у процесі виконання мінських домовленостей не варто й очікувати, поки Україною керує Володимир Зеленський. 

Я не думаю, що за нинішнього українського уряду, як і за попереднього президента, буде якийсь прогрес у виконанні мінських угод, – сказав Лавров.

А далі додав, що про це говорять і український президент Зеленський, і віцепрем’єр Резніков, і міністр закордонних справ Кулеба.

Лавров же думає, що українська влада говорить про мінські угоди лише для того, щоб звинувачувати Росію в їх невиконанні й вимагати продовження санкцій проти РФ з боку США та Євросоюзу.

Хоча, мовляв, про РФ у мінських домовленостях навіть не згадують (це у Кремля такі звичні натяки, що Росія не є стороною конфлікту на Донбасі).

Кулеба – Лаврову: Стара пісня, яка всім набридла

Глава МЗС України Дмитро Кулеба відреагував на слова Лаврова, оприлюднивши розлогий пост у фейсбуці. У ньому український міністр нагадав Лаврову довжелезний перелік «згадок», які в Україні залишила розв’язана Росією війна.

Кулеба зазначив, що слова Лаврова – це «заїжджена платівка» та «стара пісня, яка всім набридла» за сім років від початку російсько-українського збройного конфлікту на Донбасі.

Насправді Україна «докладає як ніколи багато зусиль, щоб врегулювати конфлікт та принести мир».

А які ж зусилля «до миру» доклала Росія

  • Підписала усі мінські домовленості з 2014 року, які підтверджують статус РФ як сторони конфлікту.
  • Нафарширувала ОРДЛО російською зброєю, навіть найновішою та експериментальною.
  • Обстрілювала артилерією українську землю з території Російської Федерації.