«Кремль завмер»: ракетний есмінець США «Рузвельт» зайшов у Чорне море – фото

16/09/2020     Автор: Яна Романська
«Кремль завмер»: ракетний есмінець США «Рузвельт» зайшов у Чорне море – фото

У Чорне море через Босфор 15 вересня увійшов ракетний есмінець військово-морських сил США «Рузвельт» (USS Roosevelt). Тут він буде брати участь у «регулярних морських операціях».


Про це в офіційному твіттері повідомив 6-й оперативний флот ВМС США. Очевидці також публікують у соцмережах світлини, які засвідчили подорож есмінця «Рузвельт» через Босфор у Стамбулі до Чорного моря.

Американський ракетний есмінець USS Roosevelt (DDG-80) в акваторії Чорного моря буде брати участь у «регулярних морських операціях» – так пояснили у пресслужбі флоту США.

А ще там додали, що американські ВМС загалом та 6-й флот зокрема «регулярно діють у Чорному морі для підтримки союзників і партнерів у регіоні».

Що відомо про есмінець USS Roosevelt?

Це військове судно, оснащене крилатими ракетами Tomahawk і системою протиракетної оборони Aegis. На постійній основі прикріплений до бази у Європі (в Іспанії), як і USS Porter, USS Donald Cook і USS Ross.

Разом із наземними базами ПРО Aegis в Польщі й Румунії ці судна є складовими програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.