Без категорії
Подобається

Зустріч диктаторів в Сочі: про що говорили Лукашенко та Путін.

15/09/2020     Автор: Катерина Гук
Зустріч диктаторів в Сочі: про що говорили Лукашенко та Путін.

Після кількох телефонних розмов Олександр Лукашенко таки приїхав до Росії, щоб зустрітись з Володимиром Путіним особисто.
Попри короткі заяви, з них можна зробити певні висновки. Президент Росії розповів, що вважає Білорусь своїм головним союзником, при цьому білоруси повинні власними силами розібратись у власній ситуації, без зовнішнього втручання.

Окрім того, Путін підтримав пропозицію почати роботу над новою конституцією Білорусі, надавши щедрий подарунок у вигляді кредиту у розмірі 1,5 мільярдів доларів.

«Не випадково згадав кредит, який Росія найближчим часом планує надати Білорусі, сподіваюся, що це відповідним чином відіб’ється і на фінансових ринках»,

— зауважив російський лідер.

Президенти також обговорювали союзні відносини, майбутню співпрацю і ситуацію в регіоні.
Водночас Світлана Тіхановська прокоментувала дану ситуацію таким чином:

«Я хочу нагадати Володимиру Путіну: що б ви не вирішили й про що б ви не домовилися під час зустрічі в Сочі — це не матиме законної сили. Всі договори, підписані з нелегітимним Лукашенком, будуть переглянуті новою владою. Тому що білоруський народ відмовив Лукашенку в довірі та підтримці на виборах. Я дуже шкодую, що ви вирішили вести діалог з диктатором, а не з білоруським народом «,

— відзначила опозиціонерка.