Без категорії
Подобається

Уряд визначив яких карантинних заходів треба дотримуватись під час виборів

15/09/2020     Автор: Катерина Гук
Уряд визначив яких карантинних заходів треба дотримуватись під час виборів

Кабінет Міністрів затвердив порядок здійснення карантинних заходів під час організації та проведення виборів.

«Відповідним рішенням, прийнятим на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів 14 вересня, встановлено додаткові вимоги щодо протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів на період дії карантину у зв’язку з поширенням на території України COVID-19»,

– ідеться в повідомленні.

В документі зазначено опитування на наявність респіраторних захворювань, обов’язковий скрінінг температури, наявність антисептичних засобів на вході в приміщення виборчої комісії, необхідні місця для централізованого збору сміття.

У приміщенні буде встановлена розмітка, що вказує на дистанцію між людьми, розміром не менше 1 метра. Вхід людей буде розділений на потоки, щоб запобігти скупченню людей. Рекомендується перебування в приміщенні не більше 3 людей на один стіл для видачі бюлетенів.

Члени виборчої комісії повинні дотримувати відстані не менше 1 метра один від одного, або використовувати фізичні бар’єри, наприклад пластикові екрани.

Виборцям необхідно обробляти руки антисептичним засобом, носити маску чи будь-який інший засіб захисту від респіраторних захворювань, при цьому у виборчій комісії можуть попросити тимчасово зняти маску для ідентифікації персони.

З іншими протиепідемічними заходами можна ознайомитись на сайті Кабінету Міністрів