Без категорії
Подобається

У Білорусі затримали юриста Костянтина Титова

15/09/2020     Автор: Яна Романська
У Білорусі затримали юриста Костянтина Титова

У Білорусі затримали члена Координаційної ради, юриста Костянтина Титова. Де наразі перебуває чоловік, його соратники не знають.
Про це повідомив портал Tut.by, з посиланням на прес-службу штабу Віктора Бабарико повідомив про затримання представника Координаційної ради Костянтина Титова. Обставини його затримання невідомі.

Титов став ще одним у списку затриманих членів Координаційної ради. Наразі за ґратами перебуває більшість членів президії ради. Деяких опозиціонерів силоміць змусили виїхати з Білорусі. На волі у своїй країні з президії залишилася тільки Нобелівська лауреатка Світлана Алексієвич.
Наразі четверо членів Координаційної ради затримані, а ще двоє змушені були покинути країну, а саме: Марія Колесникова – 8 серпня опозиціонерку затримали силовики. Її намагалися силоміць вивезти з країни, однак жінка порвала свій паспорт. Наразі Колесникова перебуває у СІЗО «Жодіно»; Лілія Власова – 3 вересня їй оголосили звинувачення у податкових злочинах; Сергій Дилевський – за участь у мирних протестах 25 серпня чоловіка заарештували на 10 діб, а згодом продовжили арешт ще на 15 діб; Максим Знак – 10 вересня опозиціонера затримали за спробу захопити владу у Білорусі; Ольга Ковалькова – опозиціонерку силоміць вивезли з Білорусі; Павло Латушко – виїхав з Білорусі під тиском КДБ.
Однак незважаючи на репресії, в Координаційній раді заявили, що продовжать роботу.
Нагадаємо, що Координаційна рада із забезпечення трансферу влади — недержавний політичний і громадський орган на території Білорусі, що виник під час протестів проти фальсифікації виборів в серпні 2020 року. Метою Координаційна рада оголосила перехід влади від Лукашенка до нового демократично вибраного уряду. 14 серпня єдина опозиційна кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська заявила про створення Координаційної ради для передачі влади та повідомила про її створення в телеграм-каналі прес-служби об’єднаного штабу опозиційних кандидатів. Формування ради почалося 15 серпня, а 17 серпня довірена особа Світлани Тихановської Ольга Ковалькова опублікувала список перших членів.