Як вибрати якісну подушку для вагітних: поради та рекомендації

03/08/2020     Автор: Яна Романська
Як вибрати якісну подушку для вагітних: поради та рекомендації

Цілих 9 місяців жінка проводить в очікуванні немовляти. Її фігура стає іншою, а зміни в організмі збільшують емоційні й фізичні навантаження. Повноцінний відпочинок майбутній мамі необхідний, особливо на другому та третьому триместрах. Зміни в організмі вже досить сильні, та можуть з’явитися болі в області спини, в ногах, шиї, суглобах, а зручних поз для повноцінного сну при цьому стає все менше. Щоб раз і назавжди розв’язати цю проблему, виробники розробили спеціалізовані подушки з урахуванням анатомічних особливостей вагітних. Популярність таких товарів з кожним днем ​​зростає. Розглянемо, що таке подушка для жінки в положенні та в чому її переваги.

Особливості виробів

Подушки мають особливу форму, їх шиють з безпечних тканин, а середину наповнюють матеріалами, які не зашкодять жінці та плоду. Відрізняються за формою та складом наповнювача. Дуже важливо, щоб вироби були зроблені з гіпоалергенних матеріалів, адже в майбутніх мам загострюється чутливість до алергенів. Наповнювачі також повинні бути безпечні, а використання яскравих фарб для подібних виробів не рекомендується.

Форми подушок досить різноманітні. Розглянемо, якими вони бувають:

  1. Найпоширенішим вважається U-подібний варіант, що нагадує підкову. Подушка рівномірно підтримує живіт і спину під час денного й нічного сну з обох сторін, сприяє повноцінному розслабленню м’язів спини. Таку модель не потрібно перевертати, оскільки вона симетрична. Стандартні розміри вироби: 280×35 см і 340×35 см. Згодом виріб підійде і для годування новонародженого малюка.
  2. Ще одна популярна форма подушки візуально нагадує банан або рогалик. Вона менша за попередню за розмірами (240х35 сантиметрів). Подушка-рогалик відмінно підходить для звичайного ліжка, на ній досить комфортно можна розташувати спину, живіт, голову. Але уві сні доведеться перекладати її на іншу сторону при повороті в бік. Стане у пригоді така річ і після народження малюка – її можна використовувати як бортик ліжка, щоб захистити дитину від падіння. У продажі є моделі менших розмірів, які зручно брати з собою в дорогу, підкладаючи під живіт під час сну.
  3. Подушка для вагітних у формі літери «Г». Зроблена у вигляді довгого валика з округлістю для голови. Стане незамінним варіантом у різних ситуаціях, але при цьому вона не така комфортна, як попередні.
  4. Конструкція моделі у формі літери J має низку ортопедичних властивостей. Вона допомагає прийняти зручне положення під час відпочинку та зняти напругу в області шиї, спини, плечей. Після народження дитини використовується для підтримки малюка під час годування.

Тим, хто хоче максимально просту модель, підійдуть валики. Їх можна згортати й підкладати під живіт, під голову або ноги, знаходячи найбільш комфортне положення при відпочинку.

Вибір матеріалу та наповнювача подушки

Насамперед аксесуар для матері й дитини зобов’язаний відповідати всім вимогам безпеки, бути екологічно чистим і практичним. Перед тим як купити подушку для вагітних http://ideia.ua/dlya-kormleniya-i-beremennih-28209/c28209, потрібно також врахувати й індивідуальні анатомічні особливості майбутньої мами.

Оскільки в такого виробу є чохол і наволочка, то перший повинен бути досить щільним, щоб наповнювач не проходив назовні, не піддавався деформації. Для багатьох важливо, щоб він не шарудів під час відпочинку. Найчастіше для пошиття використовують щільне бавовняне волокно, а також бязь або льон. Знімна наволочка зазвичай на блискавці, але зустрічаються й варіанти на ґудзиках. Її виготовляють з ситцю, бязі, трикотажу, велюру, флісу.

Для наповнювачів використовують пінополістирольні кульки, силікон, холофайбер. Усі матеріали безпечні для матері й дитини, добре переносять прання у пральній машині, довговічні. Холофайбер відзначається особливою пружністю, відмінно зберігає форму, не піддається деформації. Антиалергенне силіконове волокно дуже міцне і м’яке, добре тримає тепло, приймає форму тіла й підлаштовується під нього.

Полегшують життя і створюють максимально розслаблювальний ефект для жінок на останніх термінах вагітності ортопедичні подушки з кульками або з ефектом пам’яті – спеціальними наповнювачами, які беруть потрібні обсяги. Вони легкі, не вбирають